ÄKS

Li Andersson vierailee Äänekoskella osana Reilu siirtymä – uutta työtä teollisuuteen -kiertuetta

21.04.2022 17:27
Arkistokuva.

Vasemmistoliiton Reilu siirtymä – uutta työtä teollisuuteen -kiertue käynnistyy perjantaina 22.4. Jyväskylästä ja Äänekoskelta. Puolueen puheenjohtaja Li Andersson vierailee päivänä aikana muun muassa GreenCarbonissa, Äänekosken uudella biotuotetehtaalla ja Mustankorkean biokaasulaitoksella. 

Koko yhteiskuntaa koskeva vihreä murros on väistämätön osa ilmastonmuutoksen torjumista ja siihen varautumista. Oikeudenmukaisesti toteutettuna reilu siirtymä on suuri mahdollisuus, josta hyötyvät sekä työntekijät, yritykset että koko yhteiskunta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vierailee kevään aikana teollisuuslaitoksissa ja yrityksissä ympäri Suomen kuulemassa teollisuuden toimijoiden näkemyksiä reilusta siirtymästä ja suomalaisen teollisuuden tulevaisuuden näkymistä.

– Teollisuuden reilu siirtymä on yksi tämän vuosikymmenen suuria haasteita. Meidän on onnistuttava toteuttamaan se uutta työtä ja hyvinvointia luoden. Suomalaiselle teollisuudelle ja koko yhteiskunnalle kyseessä on merkittävä mahdollisuus luoda uusia, työpaikkoja ja varmistaa hyvinvointivaltion menestys myös jatkossa. Suurimman kilpailuedun saamme, kun toimimme ensimmäisten joukossa, Andersson sanoo.

Teollisuuden reilu siirtymä -kiertueen tavoite on varmistaa, että suomalaisen teollisuuden ääni kuuluu siirtymässä ja Suomeen vihreän murroksen myötä syntyvien työpaikkojen ja investointien määrä onnistutaan maksimoimaan. Kiertueella käytävät keskustelut ja teollisuudelta kerätty palaute hyödynnetään vasemmistoliiton ohjelmatyössä. Puolue julkaisee syksyllä teollisuuspolitiikkaa ja reilua siirtymää käsittelevän ohjelman. Kiertuella käydyt keskustelut ja esiin nousevat ideat ja huolenaiheet toimivat ohjelmatyön suunnannäyttäjinä. Vasemmisto haluaa kuulla, miten eri toimijat näkevät vihreän siirtymän mahdollisuudet ja haasteet.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy