ÄKS

Löytyykö tarpeetonta polkupyörää? Sillä voisi olla käyttöä kaupunkiin sodan jaloista tulleelle ukrainalaiselle

24.05.2022 12:30

Kesport Niskasella kerätään polkupyöriä Äänekoskelle tulleiden ukrainalaisten tarpeeseen. 

 

Kesport Niskasen Miina Niskanen on jo tuttu taho auttamisen suhteen. Perinteinen jouluapuakeräys on tuottanut sadoille äänekoskelaisperheille paljon hyvää. Nyt on käännetty katsetta kauammaksi, ja lähdetään mukaan auttamaan, kun maailmalla on ikävä tilanne. Tänään tiistaina laitettiin käyntiin polkupyöräkeräys Äänekoskelle tulleiden Ukrainan pakolaisten hyväksi. 

– Meille voi tuoda itselle tarpeettomaksi jääneen polkupyörän ja me kunnostamme sen turvalliseen ja ajettavaan kuntoon. Tarkistamme jarrut ja vaihdamme ketjut ja renkaat, jos tarve vaatii, sekä toimitamme avun perille saakka. 

Äänekosken ja Suolahden vastaanottokeskus on aloittanut toimintansa ja ensimmäiset asiakkaat ovat saapuneet Äänekoskelle.

Äänekosken vastaanottokeskuksen on Maahanmuuttoviraston alaisena perustanut jyväskyläläinen Hemcare Oy. Äänekosken kaupungin omistama Ääneseudun Asunnot Oy on vuokrannut vastaanottokeskukselle toukokuun alusta alkaen 40 vuokra-asuntoa ja varsinaiset vastaanottopalvelut järjestetään pääsääntöisesti Suolahdessa.

– Pyörällä on helppo ja edullista liikkua, joten uskon, että lahjoitetut ja kunnostetut pyörät tulevat tarpeeseen, Miina Niskanen kertoo. 

Paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa lahjoituksia varten on perustettu Apua ukrainalaisille pakolaisille Ääneseudulla -Facebook-ryhmä, jossa ilmoitetaan vastaanottokeskuksen asiakkaiden toiveita ja koordinoidaan lahjoituksia.

– Toimitamme tätä kautta perille saakka, Minna Niskanen sanoo. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy