ÄKS

Lukiolla harjoitellaan wanhojen tansseja turvavälein

19.12.2020 06:00

Lukiolaiset ovat tänä vuonna harjoitelleet vanhojen tansseja koronarajoitusten kanssa.

 

Äänekosken lukiossa vanhojen tanssit tullaan tänäkin lukuvuonna järjestämään, joskaan ei täysin perinteisin menoin. Tanssiharjoituksissa, niin kuin muussakin opetuksessa, on otettu huomioon vallitseva poikkeustilanne.

– Tanssiessa parit pitävät toisiin pareihin turvavälejä, ja käsiotteet ovat nyt poissa lähes kokonaan. Tansseja on tänä vuonna myös vähän vähemmän kuin normaalisti, Äänekosken lukion liikunnan ja terveystiedon opettaja Emilia Kontio kertoo.

Suomessa toinen aste on jo ainakin pääkaupunkiseudulla osittain siirtynyt etäopetukseen. 

– Me pyrimme kaikin keinoin siihen, että Äänekoskella voidaan opiskella koulussa, Kontio sanoo.

Äänekosken lukion opiskelijat ovat Kontion mukaan noudattaneet koronaohjeistuksia esimerkillisesti.

– He ovat ottaneet ohjeet hyvin vastaan ja pitäneet ahkerasti maskeja. Nyt syksyllä jouduttiin pari viikkoa olemaan etäopetuksessa, joten he ovat nyt huomanneet kuinka mukava koulussa on oikeasti käydä, Kontio tarkentaa.

Opiskelijat jaettiin tanssiharjoitusten alkaessa pienempiin ryhmiin. He harjoittelivat aluksi neljässä kuudentoista parin ryhmässä, jotka sittemmin yhdistyivät niin, että ryhmiä on jäljellä kaksi.

– Tällä hetkellä näyttää vielä siltä, että tanssit tullaan helmikuussa tanssimaan näissä pienemmissä ryhmissä, ja luultavasti käsiotetta ei tule. Vielä ei kuitenkaan voi täysin varmaksi sanoa, mikä tilanne on helmikuussa, Kontio kuvailee.

Mahdollisimman monista opiskelijoille tärkeistä perinteistä on pyritty pitämään kiinni myös poikkeustilanteessa.

– Oma tanssi tullaan näkemään tänäkin vuonna, Kontio takaa.

Tanssiharjoituksessa maskit pysyvät opiskelijoiden kasvoilla.

– Mielestäni kaikki ovat noudattaneet ohjeita hyvin, ja kaikki ovat lähes aina paikalla nyt kun treenejä on normaalia vähemmän, Äänekosken lukion opiskelija Essi Koistinen kertoo.

Opiskelijat harjoittelevat tansseja kaksi tuntia viikossa. Ryhmäjakojen vuoksi harjoituskertoja on viikossa vähemmän kuin edellisvuosina. Koistinen myöntää, että opiskelijoille on tärkeää se, että tanssit tullaan ylipäätään tänä vuonna järjestämään. Tunnin alkaessa Kontio välittää tiedon opiskelijoille siitä, että Äänekosken lukion oppilaat ovat saaneet kiitosta toiminnastaan myös muualta.

– Teimme videon malliksi siitä, miten olemme tanssiharjoitukset hoitaneet koronaohjeistuksia noudattaen Suomen liikunnanopettajien kattavaan ryhmään. Videosta saatiin paljon keskustelua, sekä kiitosta, Kontio kertoo.

Helmikuusta ei vielä osata varmaksi sanoa, mutta esitysvalmisteluja on jo alettu suunnittelemaan. Lukiolle on esimerkiksi tulossa varatoimena myös hanskatilaus, sillä suunnitteilla olisi tanssia mahdollisesti ainakin valssi käsikontaktilla.

– Yleisömäärää voidaan joutua rajaamaan ja tansseja tanssia pienemmissä ryhmissä. Voi myös olla, että esitysten perinteistä aikataulua muokataan, jotta mahdollisimman moni pääsisi tanssit katsomaan, Kontio valottaa.

Myös videointi tullaan ottamaan huomioon enemmän ja tanssit voidaan myös mahdollisesti striimata suorana katsottavaksi

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy