ÄKS

Lukion suomalaisen työn viikko

30.04.2021 10:23 (muokattu 30.04.2021 10:25)

Äänekosken lukiolla vietetään suomalaisen työn viikkoa 26.- 30. huhtikuuta

 

 

Idea teemaviikkoon syntyi, kun täytyi keksiä uudelleen koronaturvallisesti aiempina vuosina lukiolla järjestetyt työelämään tutustumispäivät. Viikon aikana lukiolla on ollut etäyhteyksin niin paikallisia kuin isoja tunnettuja yrittäjiä Suomesta. Teemaviikossa ja sen suunnittelussa on ollut suuresti mukana Äänekosken yrittäjyyskoordinaattori Mika Matilainen.

Maanantaina lukiolla oli vierailemassa Metsä Groupilta rekrytointi- ja perehdyttämisvastaava Päivi Palosaari-Aubry, henkilöstöpäällikkö Lasse Brandt ja pakkaussuunnittelija Iiro Numminen. Metsä Group antoi myös lukiolaisille innovointitehtävän, jossa täytyi kehitellä uusiutuvasta materiaalista uusi pakkaus ehdotus valmiille tai kokonaan uudelle tuotteelle. Tehtävän deadline oli torstaina 29. huhtikuuta, ja parhaat ideat palkitaan perjantaina 30. huhtikuuta.

Tiistaina etäyhteyden päässä olivat muun muassa Ivana Helsingin perustanut Paola Suhonen, nuori yrittäjä Valtteri Salmijärvi sekä kiertotalousasiantuntija Merja Rehn Tarvaalan biokampukselta.

17-vuotias Valtteri Salmijärvi avasi nuori yrittäjä -konseptia ja kertoi omasta yrittäjätaustastaan.

– Nuori yrittäjä -toiminta on antanut turvallisen ympäristön kokeilla ideoista yritykseksi asti, Salmijärvi kertoo.

Salmijärvi on perustanut yhdessä ystäviensä kanssa Rebike JKL NY -yrityksen ja Siipisuoja NY -yrityksen. Rebike-yritys ostaa käytettyjä polkupyöriä, kunnostaa niitä ja myy voitolla eteenpäin.

– Käytetyt pyörät hankittiin ensin Tori.fi-palvelun kautta, jossa ilmeni ongelmia, sillä pyörien alkuperä oli vaikea selvittää ja emme halunneet ostaa kunnostettaviksi mahdollisesti varastettua tavaraa, Salmijärvi avaa.

Siipisuoja NY -yritys tarjoaa asiakkaille itse rakennettuja linnunpönttöjä, jotka pystytetään yhteistyökumppaneiden metsiin Keski-Suomen alueella.

Myös Äänekoskelta löytyy nuoria yrittäjiä. Lukion ensimmäisellä luokalla opiskeleva Emmi Saastamoinen ja lukion toisen vuosikurssin opiskelija Elli Harju kertoivat heidän Momentti NY -jäätelöyrityksestä.

– Me valmistamme alusta lähtien jäätelöä itse, jota myymme palloina. Tällä hetkellä asiakasryhmänä on toiminut lukiolaiset, ja olemme myyneet jäätelöä lukion kioskilla välituntien aikana. Kesällä olisi mahdollisesti suunnitelmissa laajentaa asiakasryhmää ja myydä jäätelöä muillekin äänekoskelaisille, Harju ja Saastamoinen kertovat.

Momentti NY:n löytää Instagramista nimellä “momenttijaatelo”.

Paikalliset yrittäjät Jussi Kangas, Matti Kakko ja Tommi Lunttila kertoivat torstaina omasta yrittäjätaustastaan ja urapolustaan.

Perjantaina Äänekosken kaupungin työelämävalmennuspäällikkö Riikka Hytönen tulee kertomaan opiskelijoille kaupungin kesätyö- ja yrittäjämahdollisuuksista.

Viikko kokoaa yhteen yrittäjyyttä ja urapolkuja, paikallisuutta ja kansainvälisyyttä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy