ÄKS

Make art – not war, julistavat ukrainalaistaitelijat Suolahden kirjastolla

22.07.2022 16:12

Elmira Lebedevan, Mariia Gavriushenkon ja Yuliia Holubin töitä on esillä Suolahden kirjastossa. Näyttely on osa Ääniä Festivaalia. Näyttely avataan maanantaina 25. heinäkuuta. 

Elmira Lebedeva asuu nyt Äänekoskella. Hän työskenteli lastenlääkärinä Ukrainassa Hersonin kaupungissa. Hän on rakastanut piirtämistä ja käsitöitä lapsesta asti.

– Nyt käsitöiden tekeminen auttaa minua niin, että en ajattele sotaa.

Elmira Lebedevan työstää käpyjä ja muita luonnonmateriaaleja, ja ideat syntyvät käytettävien materiaalien pohjalta.

– Huomasin kauan sitten, että koristelemalla käpyjä saan kauniita kukkia. Ideat syntyvät ajatuksissani ja odottavat, että toteutan ne.

Maria Gavriushenkon osuus näyttelystä on nimeltään 4 sodan kuukautta – neljä väriä. Harkovassa syntynyt Gavriushenko on asunut Suomessa 11 vuotta. Hän on opiskellut tekoälyä yliopistossa, ja siinä häntä kiinnostavat sekä teknisyys että tunne. Taiteellaan hän haluaa kertoa, että kaikki tunteet ovat tärkeitä, ja kun hyväksymme tunteemme, elämämme on parempaa. Siksi hän toimii myös taideterapeuttina.

Sota vaikuttaa hänen taiteeseensa.

– Nyt teen ääriviivapiirroksia ja käytän Ukrainan lipun värejä ja teetän töistäni painotuotteita, joiden myynnillä kerään humanitääristä apua Ukrainaan.

Yuliia Holubin osuus näyttelystä on nimeltään Blue – Sininen. Maalauksissa näkyy tutun oloisia suomalaismaisemia. Holub on syntyisin Volnovakhasta läheltä Mariupolia ja hän on opiskellut Kiovan Taideakatemiassa. Tällä hetkellä hän asuu Jyväskylässä.

Jo lapsena Holub tiesi, että että hänestä tulee kuvataiteilja. Hän pitää värikylläisistä maalauksista. Tällä hetkellä hänen kiinnostuksensa kohde on ihmiskeho.

– Tahdon ilmentää maalauksissani erilaisia tunteita, sitä miten alaston ihmiskeho paljastaa tunteita, joita ei voi kätkeä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy