Joskus saa idean. Joskus se idea viedään toteutusasteelle ja joskus jopa maaliin saakka. Kun keittiömestarit Arto Hakanen ja Tommi Lindholm saivat idean lähteä myymään jäätelöä, ei siinä kauan nokka tuhissut, kun miehet maistelivat jo oman gelatokoneensa tuotoksia.
Gelato on italiaa ja tarkoittaa jäädytettyä. Gelato on risteytys jäätelöä, sorbettia ja vanukasta, kylmää sellaista.
– Se on aavistuksen paksumpaa kuin pehmis, miehet kuvailevat koostumusta.
Se, mikä gelaton erottaa tavallisesta jäätelöstä on se, että se on täyttä tavaraa. Mukaan ei ole vatkattu ilmaa, joten se on paksua, tiivistä ja elastista.
– Mutta ennen kaikkea se eroaa totutusta jäätelöelämyksestä siinä, että sen maku on aivan omaa luokkaansa, Hakanen listaa.
– Kun gelatoa maistaa, niin ensimmäinen ajatus on WOW, äänekoskelainen Lindholm lisää.
ITALIAAN asti ei tämän herkun perässä tarvitse matkustaa, sillä Hakanen ja Lindholm tuovat rantapuistoon jäätelökioskin Keitelejazzien aikaan. Gelatoa voi ostaa sekä jatsiteltalta että sen ulkopuolelta. Päivällä kurvataan Keskuspuistoon tuliterällä jäätelöpyörällä, joka on lastattu täyteen tätä paikanpäällä, kotimaisesta maidosta tehtyä italialaistyyppistä herkkua.
Miehet pyöräyttävät keskiviikosta lauantaihin koneellaan gelatoa neljän maun verran.
– Tämä on nyt täysin uusi tuote tällä alueella. Koeponnistimme useita eri makuja ja valitsimme näistä suklaan, suolapähkinä-pistaasin, mangosorbetin ja hubba-buban. Jälkimmäinen maku tulee yllättämään, miehet yllyttävät.
Herkku ovat laktoositonta lukuun ottamatta suklaa, joka on vähälaktoositon ja sorbetti, joka on taas täysin maidoton vaihtoehto. Tuote syödään kupista, joten se on myös gluteeniton.
KAKSIKON valmistamaan gelatoa on saanut jo kuntarajojemme sisältä, sillä Matilan Ankkuri myy tuotetta.
– Tälläista ei ole ollut aiemmin koko Keski-Suomessa, se on monelle täysin uusi makuelämys. Tärkeitä on tuoreus. Valmistamme jäätelön sitä mukaan kun menekkiä on. Laite valmistaa gelatoa 60 litraa tunnissa.
Sikaa säkissä ei tarvitse ostaa. Hakanen ja Lindholm lupaavat tarjota pienen maistiaisen, ennen ostopäätöstä.
– Monelle on vaikea valita, minkä maun valitsee. Myös epäluuloiset tarttuvat mielellään lusikkaan, Hakanen ja Lindholm kertovat.
Uusi tuote? Onhan sitä gellaattoa saatu ennenkin. Jazzeilta ja Citymarketilta. Ja nyttemmin sieltä rantakiskalta. http://www.liisankankaanjaatelo.fi/tuotteet
Gelatoa on ollut Äänekoskella myynnissä ihan jäätelöautossa eikä se ole uusi juttu muuallakaan Keski-Suomessa. Mistä raaka-aineet tulevat, kun niistä ei ole kerrottu?
Juu. Hyvää oli ja annokset oli reiluja. Reiluuden nimissä olisi kivaa tuo rehellisyys uutuudesta..https://aksa.fi/lahijaateloa-saa-nyt-aanekoskeltakin/