Gelato-hurmuri eli keittiömestari Tommi Lindholm tuo viime jatsien tapaan superherkullisen ja loistavan vastaanoton saaneen jäätelökioskinsa Häränvirran rantaan.
Aivan Keitelejazzien pääportin kupeesta voi käydä maistamassa jo kulttimaineen saanutta Äänekoski-jäätelöä jonka tärkeä ainesosa tulee suoraan Paatelasta, eli Valion Äänekosken tehtailta.
Toki muutakin on tarjolla, mutta Lindholm povaa juuri Äänekoski-jäätelölle kovinta menekkiä.
– Bio- ja juustotalouspäiville lanseeratun jäätelön suosio ja tapahtuman jälkeinen kysyntä on yllättänyt, Tommi Lindholm sanoo.
Ajatus tehtaan lippulaivan Aura Goldin ja vaniljajäätelön sulavasta yhdistelmästä saattaa aiheuttaa homejuustoa kammoksuville puistatuksia.
– Kannattaa maistaa rohkeasti. Moni uskalias homejuuston vihaaja on yllättynyt positiivisesti. Tämä toimii erittäin hyvänä siedätyshoitona Aurajuuston vihaajille, Lindholm vinkkaa.
Jäätelön pohja on kotimaista, laktoositonta täysmaitoa ja kermaa.
Myös äänekoskelainen opetusneuvos Conseiller Culinaire Commandeur Martti Lehtinen on antanut oman arvionsa Äänekoski-jäätelöstä
– Hän sanoi, että sitä kannattaisi kokeilla myös uusien perunoiden ja sillien kanssa.
Todella tuoretta gelatoa ja sorbettia saa monen makuisena. Lindholm on kaavaillut tehtailevansa useampaa sorttia jatsikansan riemuksi.
– Teen yhteistyötä Art Cateringin Arto Hakasen kanssa testikeittiössämme. Viimeinen luomuksemme on hedelmäturkinpippuri-gelato ja täytyy sanoa, että se toimii! Kovasti on toivottu pistaasi-suolapähkinäjäätelöä sekä mansikkaa ja hubba-bubbaa. Sorbettina on luvassa mangoa ja naisten suosikkia kuohuviinisorbettia.
Lindholm odottaa jo innolla jatsiviikon alkamista.
– On aivan mahtavaa tulla mukaan ja tarjoamaan ihmisille uusia makuelämyksiä. Olen huomannut sen, kuinka saa ihmiset hyvälle tuulelle kun saavat maistaa tuotetta, josta tykkäävät, Lindholm sanoo syvällä kunnioituksella.