ÄKS

Mämmen Ruutiukkojen ilotulitus mykisti upeudellaan – katso video

01.01.2020 18:03
Huikea juttu! Tervetuloa vuosi 2020!
Mämmen Ruutiukot pistivät urut soimaan uuden vuoden kunniaksi. Huikean upea ilotulitus on jo vankka perinne.

 

Vuosien mittaan on kuulunut korviin huhuja kaupungin upeimmasta ilotulituksesta. Jotta pääsi perille huhun todenperäisyydestä, oli lähdettävä paikalle toteamaan se.

Jo seitsemättä kertaa järjestetty ilotulitus on asia, jota Mämmellä osataan jo odottaa. Ennen kuin päästään ihailemaan taivaalle ammuttua musiikilla säestettyä ilotulitusta, huomio kiinnittyy itse tapahtuman järjestelyihin. Ne nimittäin ovat sellaiset, josta voisi tulla ottamaan oppia kauempaakin: talkoilla saadaan aikaan paljon, jos homma on hyvin suunniteltu ja pysyy hanskassa. Naarakoskentien varrelle ei suurta ruuhkaa aiheutunut hyvin järjestetyn liikenteenohjauksen ja loistavasti toimineen parkkeerauksen vuoksi.

Paikalla oli noin 150 autokuntaa, suurin osa lapsiperheitä. DJ piti yleisön lämpimänä, grillimakkara ja lämmin mehu hoitelivat loput lämmöneristyksestä. Koulunmäen yhtenäiskoulun yrityskurssin 8F-luokan pojat pitivät kioskia, jossa oli tarjolla melkoinen kattaus leivonnaisia sekä kahvia.

Ruutiukkojen ilotulituksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastasi pyrotekniikan ammattilainen, Teatteri E4:n valo- ja äänimies Ville-Matti Laine. Hän katsoo paikalle tullut väkimäärää.

– Näköjään tämä tilaisuus taas paisui, Laine nauraa, ja kertoo, kuinka homma lähti seitsemän vuotta sitten liikkeelle hieman vahingossa.

Ensin mukana oli lähitienoon talot ja Ruutiukkojen kaverit. Nyt porukkaa tulisi enemmän kuin mukaan voidaan ottaa. Tilaisuus myytiin loppuun jo muutama päivä ennen h-hetkeä.

– Tilaisuuteen oli ennakkoilmoittautuminen. Yleisö ostaa paukut, sillä autokunnalta sisäänpääsymaksu oli 40 euroa, Laine kertoo.

Ennen ilotulitusta nähtiin muutaman minuutin mittainen satunäytelmä, joka kantoi nimeä Kolme pientä Ruutiukkoa. Sadun lukijana toimi Eurooppa Neljän Jari Silventoinen.  Musiikin oli säveltänyt kapellimestari Toni Lepistö.

Itse ilotulitus kesti noin kahdeksan minuuttia. Tietokoneohjattu ilotulitus piti sisällään 285 lähtöä.

– Yhdessä lähdössä voi olla pata, jossa jopa sata rakettia. Tämä on kaupungin ilotulitukseen verrattuna yli kolminkertainen, Laine kertoo.

Raketit ammuttiin ilmaan tismalleen musiikin mukaan. Maaginen esitys vangitsi mukaansa heti ensi tahdista alkaen.

– Huhu piti paikkaansa, ja voin laittaa tarinaan vielä kertoimia lisää. Upea juttu, kertakaikkiaan, päätoimittaja Steffansson sanoo ja kuittaa vuoden 2020 alkaneeksi.

Ruutiukot apupoikineen pistivät pystyyn melkoisen shown! Jari piilonen, Oskari Lähteenmäki, Tero Kautto, Janne Virtanen, Ville-Matti Laine, Mikko Linna, Reijo Lähteenmäki ovat miehet tapahtuman takana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Pekka . Porrassalmi sanoo:

    Upeaa!!! Kansainväliset mitat Ylittävä….

  2. 4711 sanoo:

    Ne tekee, jotka osaa. Mahtavaa!

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy