ÄKS

Marja Holopainen on Vuoden Uurastaja

17.06.2023 18:04 (muokattu 17.06.2023 18:06)
Antti Hakkarainen luovutti Uurastaja -tittelin ja -patsaan Marja "Maru" Holopaiselle.

Vuoden Uurastaja tittelöinti tapahtui Suolahden kyläpäivillä.

 

Vuoden Uurastaja titteli annetaan henkilölle, joka on  työllään tai toiminnallaan on edistänyt Suolahden tunnettavuutta ja vaikuttanut Suolahden viihtyvyyteen ja hyvinvointiin. Uurastaja -patsaan luovutti Suolahden Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Antti Hakkarainen. Uurastaja -titteli myönnettiin jo nyt neljännen kerran.

Vuoden Uurastajan valinnan suoritti Suolahden kyläyhdistys saatujen ehdotusten perusteella. Marja Holopainen on pitkän linjan toimija monella eri osa-alueella:

– Marjan ansiosta Suolahti tunnetaan Suomen lisäksi muuallakin maailmassa. Hän tekee aktiivisesti töitä monen järjestön eteen tavalla tai toisella. Yleensä taloudenhoitajana ja kirjanpitäjänä, mutta myös ruokaa tekemällä, ohjelmia ja tapahtumia järjestämällä, sekä avustuksia keräämällä ja lahjoittamalla. Suolahden Työttömät ry:ssä hän on vaikuttanut projektipäällikkönä jo useamman vuoden aikana ja hän on parantanut monen suolahtelaisen elämää auttamalla työttömiä saamaan toimeentuloa, eläkkeelle kuuluvia pääsemään eläkkeelle ja vaikka mitä muuta. Tämän kaiken lisäksi hän on vapaaehtoisena auttanut monia perheitä, lapsia ja nuoria, missä he ikinä apua kaipaavatkaan. Hän on omaperäinen ohjelman järjestäjä, joka paikan höylä ja ahkera uurastaja, joka on hyvin vaatimaton eikä kiitoksia kaipaa, Antti Hakkarainen kertoi saadusta Vuoden Uurastaja vinkistä.

Marja Holopainen otti huomion vastaan häkeltyneenä. Hän halusi antaa tunnustusta myös kanssatoimijoille.

– Kukaan ihminen ei ole yksin mikään uurastaja, vaan siinä tarvitaan yhteisö mukaan. Täällä Suolahdessa on tosi hyviä yhteisöjä ja suolahtelaisista tykätään, kun he ovat niin mukavia. Täällä on sellaista yhteisöllisyyttä, mitä ei ole muualla.

Pinskujen järjestötoiminnassa mukana oleva Holopainen laittaa tittelin kiertämään isommalla porukalle.

– Haluan antaa osan myös kaikille meidän hyville uurastajille. En omi tätä itselleni, mutta kiitän saamastani huomiosta.

Aikaisemmin Vuoden Uurastajaksi ovat valittu Markku Waris, Leena Mäkinen ja Kari Perälä. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy