Perussuomalaisten Marke Tuominen lähtee ehdolle eduskuntaan kolmatta kertaa.
Ensimmäinen kerta oli vuoden 2008 vaaleissa. Edellisissä eduskuntavaaleissa ei Tuomista ehdokkaana näkynyt.
Tuominen kertoo ehdokkuutensa olevan velvollisuus.
– Perussuomalaiset asettaa täyden listan Keski-Suomesta ja piirihallitus päätti, että ehdokkaista yhden pitää olla äänekoskelainen. Pientä tunkua oli ilmassa, mutta paikallisyhdistyksen hallitus päätti lähteä taakseni, Tuominen kertaa.
MARRASKUUSSA 70 vuotta täyttänyt Tuominen on toiminut pitkään kuntapolitiikan pääkallopaikalla sekä puolueensa puoluehallituksessa. Viikko sitten Lahdessa kokoontunut puolueneuvosto päätti linjata puolueen vaaliteemaksi sloganin ”Jotakin rajaa”. Keltainen badge tällä sanomalla koristaa myös Tuomisen takin rintamusta.
– Suomessa tarvitaan nyt rajaa moneen asiaan. Itselleni sosiaalipolitiikka on rakkain ja tärkein aihe. Tästä minulla on eniten tietämystä, ja sen vuoksi se on noussut myös sydämen asiaksi. Istuva hallitus on tehnyt rumaa jälkeä, hyvästä tarkoituksesta huolimatta. Keinot ovat olleet kaikkea muuta kuin hyväksyttävät, Tuominen puuskahtaa.
Tuominen ymmärtää, että työllisyyttä pitää kasvattaa, ja sen, että kiristää pitää monesta kohtaa.
– Keneltä otetaan ja millä keinoin on otettu, ovat vieneet ahtaalla olevia ihmisiä yhä ahtaammalle. Hallitus on unohtanut huonotuloiset eläkeläiset kokonaan. Kentältä kuuluu todella huolestuttavaa palautetta, Tuominen huokaa.
MAAHANMUUTTO on yksi perussuomalaisten suurin kysymys näissäkin vaaleissa.
– Jotakin rajaa siihenkin. Verovarojamme ei ole varaa jakaa maahanmuuttajille. Valtio ottaa lisää velkaa nousukaudesta huolimatta, vanhukset eivät pääse hoitoihin, vaan ovat aivan oman onnensa nojassa. Ensin täytyy hoitaa suomalaiset ja sitten jos jotakin jää, niin jaetaan vasta sitten. Suomi ei ole mikään maailman sosiaalitoimisto. Maahanmuutto on ok, siinä ei ole mitään vikaa, mutta sosiaalipakolaisille kiitos ei, Tuominen kuittaa.
Tuominen harmittelee laadittuja tiukkoja kriteerejä.
– Vanhukset eivät tahdo päästä mihinkään hoitoon. Turvattomuus ja yksinäisyys eivät merkitse päättäjille enää yhtään mitään. Vanhukset sairastuvat jo yksin näistäkin.
PERUSSUOMALAISISTA irtaantuneiden Sinisten ja sen mukana tullut hässäkkä on jo laantunut.
– Meidän linjamme on tämän jälkeen vain terävöitynyt. Hässäkkä vahvisti meitä, ja jengimme on hyvä, jolla on yhteinen tahtotila. Emme tarvinneet tähän ilmiöön ja suosioon Soinin apua. Itseltäni putosi prosessin myötä suomut silmiltä, voin sen rehellisesti myöntää.
Tuominen lähtee kampanjoimaan vasta joulun jälkeen.
– Totta kai teen hiljaista varustelua pääni sisällä. Toivon kuitenkin, etten ryhdy potemaan mitään vaalikiimaa, Tuominen nauraa.
Tuominen oli itse hyväksymässä puolueensa hallituksessa nykyhallituksen linjan ja ohjelman. Viime joulukuussa hän vastusti valtuustossa kahden työntekijän lisäämistä kodinhoitoon ja yhden työntekijän lisäämistä omaishoitajien työn helpottamiseen. Koko vasemmisto ja kaksi perussuomalaisten ”kapinallista” äänestivät Salmisen esityksen valtuuston päätökseksi.
Totuutta arvostava.
10.6.2017
Nykyinen hallitusohjelma olisi kelvannut perussuomalaisilla jos sen kirjauksia olisi noudatettu (Halla-aho).
Joulukuussa -17 käsiteltiin valtuustossa tämänvuoden talousarviota.
Talousarviossa oli Arjentukeen varattu koti- ja omaishoidon lisäämiseen tarvittavat määrärahat.
Valtuutettu Salminen esitti,että hoitajien määrä lisätään kaksinkertainen määrä talousarviosta poiketen.
Tätä ennen poliittiset ryhmät olivat käyneet neuvottelut ja hyväksyneet talousarvion.
Tästä äänestettiin.
Mielipiteissä jossa tuodaan esille vanhusten kotihoidon ongelmana pelkästään työvoimanvähyys tai ,että kotona asumisen riskejä voitaisiin hallita työvoiman lisäämisellä ei ole kokototuus.
Pelkästään henkilökunnan määrän jatkuva lisääminen ei ole kestävä ratkaisu.
Äänekoskellahan on nyt hyvät eväät,mutta kuinka se on hanskattu?Siitä voidaan olla monta mieltä onko verorahoilla saatu hallittua muutosta,vai kerätty irtopisteet.
Olette siis sitä mieltä, että oli väärin lisätä käsiä hoitotyöhön! Niitäkö on Teidän mielestä tarpeeseen nähden jo liikaa?! Mitä ovat ne muut keinot, joihin viittaatte?
Totuutta arvostava.
Vuonna 2011 ”persujen” ollessa oppositiossa laitospaikkojen alasajo oli hurjassa käynnissä .
Suosittelen,ettäTotuutta arvostava lukisi sitä keltaista budjettikirjaa edellisiltä vuosilta vaikkapa vuodesta 2010 lähtien.
Kotihoito on vasemmiston,vihreiden ja SDP aikaan saannos.
Luonteltaan työ on huolenpitoa,hoitoa,hoivaa kuntoutusta ja elämän monipuolista tukemista hoidettavien omien voimavarojen mukaan.
Resursseja äänekoskella on suunnattu kotihoitoon ja palveluasumiseen viimevuosina sinne on lisätty esim. yöpartio,varahenkilöstöpooli.
Samaan aikaan tuetussa palveluasumissa hoidetaan myös saattohoitoa tarvitsevia ja palliatiivisenhoidon osuus tehostuu entisestään ja muuttuu saattohoidoksi.Hyvä saattohoito on jokaisen ihmisen oikeus ja kuuluu kaikille.
Olen tehnyt valtuustoaloiteen 20.2.2017 saattohoidon kehittämisestä Äänekoskella palveluasumisessa ja kotihoidossa. Saattohoitosuunnitelmaa ei ole vieläkään saatu toimivaksi kehiteillä).
En ole sitä mieltä että on väärin lisätä käsiä hoitotyöhön Äänekoskella tai missään muuallakaan.
Paino piste on kotikuntoutuksessa.
Kotihoito kaipaa lisää fysioterapeutteja ja niiden määrää pitäisi kasvattaa.
Kotikuntoutukseen kaivataan lisää toimintaterapeutteja.
Keskeisintä on nopea ja joustava reagointi ikääntyneiden palvelutarpeiden muutoksiin.
Kokonaisuudesta pitää vastata moniammatillinen työryhmä.
Kotikuntoutus on keskeinen tekijä säännöllisen kotihoidon peittävyyden vähentämisessä.
Tulevaisuuden kotihoito perustuu interventioihin ja tukipalveluihin,ei pitkäaikaiseen ,vuosia kestävään kotihoitoon.
Kotikuntoutus käsitteenä voi tarkoittaa sisällöiltään erilaisia toimintatapoja.
Kotikuntoutuksella on tarkoituksena asiakkaan itsenäinen selvityminen ja säännöllisten palvelujen myöhentäminen.
Muutamavuosi sitten voimaan tullut laki ikääntyneen väistön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-ja terveyspalveluista tarkoittaa kotikuntoutusta.
Kotikuntoutuksen kehittäminenkään ei riitä.
On huolehdittava siitä,että myös laitospaikkoja on olemassa ja niitä riittää.
Nykyään on liian sairaita vanhuksia yksin kotona tai palvelutaloissa jotka on takoitettu itsenäisesti selvytymään päivittäisistä toimistaan.
Rahasta ei ole puutetta,vaan siitä mihin ne priorisoidaan.
On jotenkin masentavaa, että puolue, joka on vastikään itse ollut hallituksessa tekemässä julmaa leikkauspolitiikkaa, lähtee ratsastamaan heikoimmassa asemassa olevilla. Maailmassa on tällä hetkellä 65 miljoonaa pakolaista, joista lähes kaikki ovat kriisimaiden köyhissä naapurimaissa pakolaisleireillä. Suomeen heistä on tullut vain hitunen, ja kasvuhakuisissa kunnissa heidät on nähty tervetulleina kuntalaisina. Toivoisin, että vaaleihin lähdettäisiin asialinjalla, Jos perussuomalaiset haluaa tukea vähätuloisia, ei muuta kun paukut harmaan talouden ehkäisyyn, hyvätuloisten verojen ja autohankintojen tukien purkamiseen. Köyhien ja apua tarvitsevien laittaminen vastakkain on vanhanaikaista helppoheikkipolitiikkaa.
Kysymys Teille,madam Tuominen. Lupaatte kaikkea hyvää kaikille ( paitsi maahanmuuttajille ).Kysyn: mista se raha tulee jolla kaikki hyvät asiat hoidetaan ? Ettehän itsekään usko että kehitysavun tai maahanmuuttajien kulujen leikkaus on riittävä ratkaisu ? Itse asiassa se ei ole ratkaisu ongelmiin vaan lisää pakolaisuutta.. Pyydän että ette pidä meitä typeränä vaalikarjana vaan pysytte faktoissa.Onko se mahdotonta Teille ?
mau.
Voitaisiinko palata asiaan kun perussuomalaisten vaaliohjelmat on julkaistu.Uskon että suomalaisilla on järkeä päätellä asioista esitetyn pohjalta.
Voisitteko vastata myös minulle.