ÄKS

Matkalla jouluun -konsertit tekevät hyvää: “On hienoa päästä lahjoittamaan näin tärkeään kohteeseen”

14.12.2019 14:30 (muokattu 14.12.2019 14:40)
Kuva: Henri Bister, Joni Bister (takana), Verneri Kyllönen, Reino Sihvonen ja Santeri Rautiainen musisoivat joulun alla Painotalolla hyvän asian puolesta.
Matkalla jouluun -konserttien tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Konsertit järjestetään Painotalolla 21. ja 22. joulukuuta kello 18.

Joululaulut kuuluvat pyhiin kuin porkkananenä lumiukolle. Joulunaikaan moni myös tahtoo lahjoittaa hyväntekeväisyyteen ja muistaa muitakin kuin lähimmäisiään. Matkalla jouluun -konserttien myötä äänekoskelaisilla on mahdollisuus molempiin.

– Isoja hyväntekeväisyyskonsertteja kyllä näkee televisiossa ja muualla, mutta haluttiin tuoda sellainen myös tänne Äänekoskelle, kertoo laulaja Joni Bister.

Painotalolla järjestettävien konserttien tuotto ohjataan Lastu ry:n kautta Keski-Suomen keskussairaalan syöpää sairastaville lapsipotilaille. Kohde oli helppo valita: moni pieni potilas viettää myös joulun sairaalassa.

– Joulu on etenkin lasten juhla, ja on hienoa päästä lahjoittamaan näin tärkeään kohteeseen, basisti Henri Bister toteaa.

BISTERIN serkusten lisäksi bändissä esiintyvät Reino Sihvonen (rummut), Santeri Rautiainen (kitara) ja Verneri Kyllönen (koskettimet). Konserttien järjestäminen ja suunnittelu ovat kuitenkin vaatineet yli 30-päisen vapaaehtoisringin yrityssponsoreineen.

– Kiitos STIG ry:lle ja mukana oleville yrityksille! Sponsoreiden avulla saamme katettua kulut niin, että voimme antaa koko lipun hinnan suoraan hyväntekeväisyyteen, Joni Bister toteaa.

Konserteissa kuullaan harvinaisempia joulukappaleita ja kaikkien tuntemia klassikoita, myös uusina sovituksina. Esimakua tarjonnasta antaa Facebookissa julkaistu pätkä Heinillä härkien kaukalon -kappaleesta.

– Emme mene täysin perinteisellä linjalla. Yleisö saattaa odottaa jotain tiettyä kaavaa joulukonsertissa, mutta soitamme kuitenkin vähän eri tavalla, Reino Sihvonen kuvailee.

BÄNDILÄISILLE joulu merkitsee ennen kaikkea rauhoittumista. Myös ruoka ja joulumusiikki tuovat tunnelman, vaikka perinteisimmät renkutukset onkin kuultu (ja soitettu) jo satoja kertoja. Matkalla jouluun -konserttien settilistaa kuvaillaan sekametelisopaksi ja tunteiden vuoristoradaksi, ja jouluun sopien yleisö saa myös laulaa mukana.

– Soitamme hyvällä fiiliksellä ja hyvällä maulla, Henri Bister summaa.

Konserttien ajankohta valittiin niin, että yleisö saa pienen tauon jouluvalmisteluihin. Jos joulutunnelma on vielä aattoa ennen kadoksissa, sen voi hakea tuoreena Painotalon lavalta.

– Toivomme, että tämä tapahtuma tuo kaupungille eloa ja houkuttelee ihmisiä paikalle tekemään hyvää kanssamme. Eräs paikalle kutsuttu harmitteli, ettei pääse itse konserttiin, mutta oli silti tehnyt lipun hinnan suuruisen lahjoituksen Lastu ry:lle. Tämä on sitä jouluhenkeä, jota haluamme levittää, Joni Bister kiittää.

Joni Bister – Matkalla jouluun 21. ja 22.12.2019 kello 18 Painotalolla. Ennakkoliput 10 € Kesport Niskaselta tai Power Äänekoskesta, loput ovelta. Lipun hintaan kuuluu väliaikatarjoilu, ja lippuhinta ohjataan Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle (www.lastu.net).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy