Keskustan kunnallisjärjestön syyskokouksessa 21.11. marraskuuta valta vaihtui yrittäjille. Kokouksessa kirjattiin myös kannanotto.
Keskustan kunnallisjärjestön kokouksessa profiloiduttiin nyt kertaheitolla yrittäjyyteen sekä puheenjohtajan että varapuheenjohtajan edustaessa yrittäjyyttä. Keskustan kunnallisjärjestön henkilövalinnat kunnallisjärjestön syyskokouksessa 21.11.24 olivat seuraavat:
Kunnallisjärjestön puheenjohtaja: Matti Tiusanen
Kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja: Harri Piilonen
Kunnallisjärjestön sihteeri: Paula Maukonen
Kunnallisjärjestön viestintävastaava: Anna-Riitta Pentinpuro
Vaalipäällikkö: Paula Maukonen
Kunnallisjärjestön hallitus: Anna-Riitta Pentinpuro, Erkki Pönkänen, Tanja Pellinen, Ari Joutsimatka, Kauko Pasanen, Pentti Piilonen, Jari Halttunen, Helena Hillu, Paula Maukonen sekä pj Matti Tiusanen ja vpj. Harri Piilonen.
Keskustan kunnallisjärjestön toiminnantarkastaja: Marjatta Huhta ja varatoiminnantarkastaja: Kaija Vasko.
Edustajat Keskustan Keski-Suomen piirihallituksen kokouksiin: Matti Tiusanen, Anna-Riitta Pentinpuro ja Pentti Piilonen.
Varaedustajat piirin kokouksiin: Harri Piilonen, Tanja Pellinen ja Jari Halttunen.
Edustajat jäsenyhdistysten hallituksiin valitsee tuleva kj:n hallitus tammikuussa. Samoin taloudenhoitaja, verkko-, koulutus-, ay-, yrittäjä sekä muut tarvittavat yhteyshenkilöt valitsee kj:n hallitus tammikuussa 2025.
Keskustan kunnallisjärjestön (21.11.2024) kokouksen kannanotto:
Keskustan kunnallisjärjestön kokouksessa profiloiduttiin nyt kertaheitolla yrittäjyyteen sekä puheenjohtajan että varapuheenjohtajan edustaessa yrittäjyyttä. Yrittäjyys on keskustalle tärkeä arvo sekä työtä tuottavana että talouskasvua ylläpitävänä asiana. Erityisesti huolta kannettiin yritysten toimintamahdollisuuksista sekä yrittäjyyden arjen toimintojen onnistumisesta pankkipalveluissa. Pankkien toiminta yritystilien avaamisen kanssa toivotaan saatavan nopeampitempoiseksi.
Keskusta kantaa huolta myös työikäisten hyvästä ja riittävästä palkkauksesta. Näin kaikkia työssäkäyviä rohkaistaankin osallistumaan oman ammattijärjestönsä toimintaan ja tukemaan maltillisia palkkaratkaisuja. Myöskin paikallinen sopiminen nähtiin tärkeänä ja tämä on eritoten merkityksellistä hyvän vuoropuhelun edistämiseksi työnantajan ja työntekijöiden välillä. Työllisyys on paikkakunnalla arvo, joka ylläpitää hyvää elinvoimaa ja näin mahdollistaa palveluita laajemmin.
Toisena tärkeänä asiana kokouksen kannanottona nähtiin lähipalvelut jo ikääntyvän väestön näkökulmasta. Muun muassa pankkipalveluiden jouhevuus ja saavutettavuus korostuu iäkkäämpien asiakkaiden onnistuneiden pankkipalveluiden ja pankkiasioinnin tärkeydessä. On merkityksellistä, että asiakkailla on saavutettavat pankin aukioloajat, kohtalainen asiointiaika sekä toimipisteet lähellä asumisen paikkaa. Näin POP-pankin siirtyminen Suolahdesta Äänekoskelle parantaa palveluita Äänekoskella, mutta vie ne kauemmas taas Suolahden asiakkaan näkökulmasta. On tärkeää, että palvelu voidaan tarjota omassa asumisen lähipiirissä. Toivotaan lähipalvelupäivää Suolahden taajamassa säilytettäväksi.