ÄKS

Mervi Nurmi koripallon Hall of Fameen

30.11.2020 21:14 (muokattu 30.11.2020 21:18)
ÄKS onnittelee Merviä! (arkistokuva)

Tänään maanantaina lisättiin suomalaisen koripallon Hall of Fameen 10 uutta lajilegendaa, joiden joukossa myös Äänekosken Huiman uuttera puurtaja, Mervi Nurmi.

 

Vuosittain valitaan kunniagalleriaan uudet lajilegendat. Valinnoista vastaa Koripallomuseoyhdistyksen hallitus asiantuntijaraatien ehdotusten perusteella. Mervi Nurmen lisäksi Hall of Fameen nimettiin Leena Hakola, Pekka Litmanen, Klaus Mahlamäki, Uolevi Manninen, Rauno Mäkelä, Mervi Nurmi, Auli Nyman, Erkki Saaristo, Pentti Toivonen ja Raimo Vartia.

Julkistus tapahtui Serbia-Suomi koripallo-ottelun puoliajalla. ÄKS tavoitti Mervi Nurmen puhelimen päähän. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi ei juhlallisuuksia vietetty.

– Kutsu tulee myöhemmin, Mervi Nurmi sanoo.

Hall of Fameen pääsy on vaatinut vuosikymmenten mittaisen työn koripallon parissa. Nurmi laskee, että voittoja on yli 300:sta pelistä ja itse pelejä yli 700.

– Onhan se hienoa, että Äänekoskelta pääsee tällaiseen joukkoon. On hieno tunne päästä eliittiin, Mervi Nurmi iloitsee.

Hall of Fameen voidaan valita suomalaisen koripallon hyväksi tehdystä työstä ansioituneita pelaajia, valmentajia, erotuomareita, järjestö- ja seuraihmisiä tai muita koripallon parissa toimineita henkilöitä. Määritelmän mukaan: “On edesauttanut merkittävällä henkilökohtaisella panoksellaan maajoukkuetta, seuraa tai paikkakuntaa sekä samalla jättänyt jälkensä Suomi-koriksen historiaan ja kannattajien sydämiin.

Vastaa

 1. Hannu Liimatainen sanoo:

  Ylen lähetykseen oli koottu näytölle Mervin saavutuksia “Äänekosken Urheilijoiden” riveissä, aika nolo moka.

 2. Simo Salmelin sanoo:

  Sydämelliset onnittelut Mervi. Onneksi on tahoja jotka todella arvostavat upeaa työtäsi.

  Simo Salmelin

 3. Bullriver sanoo:

  Hieno tunnustus! Äänekoskelaista ennen Nurmea klubiin ovat päässeet Jouko Heikkinen ja ÄU:ssa koripalloilun aloittanut Uolevi Manninen, joka pelasi myös kuuluisassa Tokion Olympialaisten Suomi-joukkueessa. Olisipa hienoa nähdä myös Jarmo Lehtosen nimi tuossa seurassa.

 4. kimmo kinnunen sanoo:

  Mervi Nurmelle onnittelut Hall of Fame kunnianosoituksesta ja pitkäjänteisestä työstä koripalloilun eteen tekemästäsi työstä. Olet Huiman naiskoripalloilun “sielu”.Äksan toimitukselle noottia siitä, että Äänekosken ainoa olympiakoripalloilija (Tokio 1964/11sija), Uolevi Manninen (1937-2009), kasvattajaseuranaan Äänekosken Urheilijat, oli jäänyt huomioimatta samassa jutussa.

 5. M sanoo:

  Mervin pitkää uraa ja ansiokasta työtä ei voi sivuuttaa, kunnianosoitus hänelle suotakoon.

  Hänen työtänsä ja osaamistansa läheltä seuranneena voi kuitenkin todeta, että pitkä ura oli seurausta ainoastaan siitä, että kukaan muu ei yhtä halvalla hinnalla samaan suostunut. Ja lopulta oltiin tilanteessa josta ei poispääsyä enää ollut kuin kriisin kautta. Tästä kantaa vastuun seuran johto.

  Edes lukuisat kesken parhaiten vuosien lopettaneet pelaajat eivät aiheuttaneet kuin pientä kohoamista kulmissa. Olisi kuitenkin paikallaan, että rehellisyys voittaisi. Mervi ei ollut valmentaja jonka nuo kokoonpanot ansaitsivat, Suomen parhaat pelaajat voittivat hänestä huolimatta ja lopulta hävisivät enemmän kuin olisivat ansainneet. Tästä kantaa vastuun seuran johto.

  Eteenpäin pitäisi mennä, nykyisellään se kuitenkin näyttää lohduttoman hankalalta. Salmelinin kommentista voi aistia kaiken tarvittavan, käsittämättömän vastakkainasettelun mikä paikkakunnan lippulaivaa, koripalloa, vaivaa. Lopettakaa. Onko se Kipinä vai Huima, onko sillä edes väliä, mutta lopettakaa nokittelu. Ihan vaan lopettakaa ja puhaltakaa taas samaan nuotioon, älkää enää kusko siihen.

  Nykyään ulkoapäin tätä seuraava ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Mielellään olisin mukana rakentamassa uutta. Nyt se ei ole mielekästä, mutta lupaan oman panokseni heti kun naurettavat skismat loppuu ja seudulla on selvä suunta miehillä ja naisilla, miten pääsarjaan kohti mennään yhdellä edustusjoukkueella kummassakin.

 6. Juha Huuskonen sanoo:

  Onneksi olkoon Mervi, kovaan porukkaan mukaan. Ei oo sun pitkäjänteinen työ koriksen ja Huiman eteen menny hukkaan. Hieno juttu. Terveisin Avo.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy