ÄKS

Metsä Group ja Quant Finland sopivat yhteisestä fossiilisen öljyn vähennystavoitteesta

06.11.2023 16:21

Metsä Group ja teollisuuden kunnossapitopalvelun tarjoaja Quant Finland ovat sopineet yhteistyöstä puolittaa fossiilisen hydrauliikkaöljyn kulutuksen Metsä Groupin vaneri- ja kertotehtailla vuoteen 2027 mennessä verrattuna vuoden 2022 tasoon.

 

Quant on Metsä Groupin kunnossapitokumppani kertopuu- ja vaneritehtailla, jotka sijaitsevat Lohjalla, Punkaharjulla, Suolahdessa, Äänekoskella ja Pärnussa. Hydrauliikkaöljyä käytetään laajasti tuotantokoneissa ja laitteissa. Öljyn käyttöä voidaan vähentää muun muassa tarkalla seurannalla, suunnitelmallisella huoltotyöllä ja laiteinvestoinneilla.

Suurilla teollisilla toimijoilla on merkittävät mahdollisuudet vähentää metsäteollisuuden ympäristövaikutuksia, kun työtä tehdään yhdessä.

– Metsä Groupin 2030-vastuullisuustavoitteena on, ettei tuotannossa synny fossiilisia päästöjä ja että tuotteemme ovat täysin fossiilittomia vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen eteen pitää tehdä laajamittaista työtä paitsi Metsä Groupin eri toiminnoissa, myös yhdessä kumppaneiden kanssa. Yhteistyö Quantin kanssa täydentää erinomaisesti jo olemassa olevia kehityshankkeitamme,  sanoo Metsä Groupin hankinta- ja logistiikkajohtaja Jari Voutilainen.

– Meidän visiomme on tarjota älykkäitä kunnossapidon palveluita kestävään maailmaan. Teollisuuden vihreä siirtymä asettaa uusia vaatimuksia kunnossapidolle ja laitosten digitalisoinnille, ja olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä Metsä Groupin kanssa heidän matkallaan kohti vastuullisuustavoitetta. Odotamme innolla, että voimme tukea heitä tavoitteidensa saavuttamisessa ja kumppanuuden kehittämisessä, sanoo Sebastian Storbacka, Regional Manager Finland & Baltics.

Metsä Group on aiemmin sopinut yhteisestä vastuullisuustavoitteesta Valmetin, VR:n, Kemiran ja Royal Wagenborg -varustamon kanssa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy