ÄKS

Metsä Group ja Raute ovat tehneet laitetoimitussopimuksen Äänekosken Kerto LVL -tehtaalle

10.11.2023 11:23

Metsä Group ja puutuoteteollisuuden teknologiatoimittaja Raute Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Äänekosken uuden Kerto LVL -tehtaan laitetoimituksesta.

 

Rauten teknologiatoimitus sisältää tehtaan kaikki tärkeimmät tuotantoprosessit viilun sorvauksesta LVL-levyjen puristukseen. Tuotantolinjat hyödyntävät Rauten viimeisintä teknologiaa automatisoinnissa ja tiedonkeruussa.

– Investoimalla alan parhaaseen käytettävissä olevaan teknologiaan kehitämme Kerto LVL -tuotannon tehokkuutta merkittävästi ja varmistamme turvallisen ja monipuolisen työympäristön henkilöstöllemme. Pitkäaikainen yhteistyö Rauten kanssa ja tehtaan teknologisten ratkaisujen kehittäminen yhdessä tarjoavat loistavat edellytykset onnistua näissä tavoitteissa, toteaa Metsä Groupin puutuoteteollisuudesta vastaava toimialajohtaja Jaakko Anttila.

– Yhdistämme toimitukseen viimeisimmät innovaatiomme ja edistykselliset ratkaisumme. Kestävä kumppanuus Metsä Groupin kanssa luo vankan pohjan onnistuneelle yhteistyölle, sanoo Rauten toimitusjohtaja Mika Saariaho.

Metsä Groupin Äänekosken Kerto LVL -tehdasprojekti etenee suunnitellusti, ja tällä hetkellä rakennustyöt ovat käynnissä. Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 000 henkilötyövuotta. Valmistuessaan tehdas työllistää suoraan noin 150 henkilöä ja 200 henkilöä arvoketjussa. Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 160 000 kuutiota kertopuuta, ja tuotannon on arvioitu käynnistyvän vuoden 2026 toisella vuosipuoliskolla. Rakennusteollisuudessa käytettävät lujat ja materiaalitehokkaat Kerto LVL -tuotteet varastoivat hiiltä ja pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy