ÄKS

Metsä Group kouluttaa oppisopimuksella 50 uutta ammattilaista metsäteollisuuden tehtäviin

16.09.2019 13:02
Nyt on mahdollisuus oppisopimuskoulutukseen ja työpaikkaan.
Metsä Group käynnistää jälleen oppisopimuskoulutuksen tuotantolaitoksillaan eri puolilla Suomea. Koulutusta järjestetään myös Äänekoskella.

 

Haussa on noin 50 ammattikoulutuksen saanutta henkilöä, jotka 1,5-vuotisen oppisopimuskoulutuksen kautta pätevöityvät monipuolisiin ja vastuullisiin tuotantotehtäviin Metsä Groupin tehtaille. Koulutus alkaa tammikuussa 2020.

– Metsäteollisuuden tuotannossa tehtävä työ muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Käytämme alan uusinta ja parasta teknologiaa, mikä tarkoittaa sitä, että vaatimustaso osaamisen suhteen kasvaa. Automatiikka ja robotiikka korvaavat yksinkertaisempia työtehtäviä, mikä puolestaan tarjoaa kiinnostavia haasteita niin nykyisille kuin uusille osaajillemme, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi sanoo.

Metsä Group on järjestänyt oppisopimuskoulutusta jo useana vuonna, ja mukaan valikoituneeseen koulutettavien joukkoon on mahtunut osaajia monenlaisilla taustoilla.

– Termiä oppisopimus ei kannata kokeneemmankaan ammattilaisen kavahtaa; kyseessä on palkallinen koulutus, joka tarjoaa mainion väylän Metsä-uralle. Joku vaihtaa teollisuudenalaa, toinen syventää alalta jo hankkimaansa osaamista”, Hietaniemi jatkaa. ”Etsimme hyviä tyyppejä, joilla on halu ja motivaatio kehittyä. Heistä sitten itse kouluttamalla viritämme huippuammattilaisia vaativiin ja monipuolisiin tuotannon tehtäviin.

Soveltuva koulutustausta valittaville on esimerkiksi sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai soveltuva ammattikorkeakoulututkinto. Lähtökohtaisesti opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen Metsä Groupin tuotantolaitoksille eri tehtäviin.

– Kouluttajina toimivat omat ammattilaisemme. Mentori-hengessä tapahtuva kouluttaminen on molemminpuolista oppimista – uusilta tulijoilta saamme tuoretta näkökulmaa ja samalla jokainen kouluttaja pääsee haastamaan omaan ajatteluaan. Uusiutuminen on meille tärkeä arvo, ja sitä tavoitetta tukee myös tämä oppisopimusmuotoinen rekrytointi.

Metsä Groupissa pääsee näkemään puun koko arvoketjun vastuullisesti tuotetusta raaka-aineesta maailman markkinoilla myytäviksi huippuluokan biotuotteiksi. Jokainen metsägroupilainen sitoutuu turvallisen työkulttuurin vahvistamiseen ja osallistuu ennakoivaan turvallisuustyöhön. Monipuolinen, kasvava konserni tarjoaa hyvät mahdollisuudet urakiertoon, ja suunnitellut uudet investoinnit lisäävät toteutuessaan työllistymismahdollisuuksia yhtiön sisällä.

Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2020 käynnistyvään koulutukseen on 13.10.2019. Oppisopimuskoulutusta järjestetään alla mainituilla tehdaspaikkakunnilla.

Metsä Fibre, sahat: Kyrö, Lappeenranta, Renko ja Vilppula
Metsä Fibre, sellutehtaat: Joutseno, Kemi, Rauma ja Äänekoski
Metsä Board: Simpele, Tampere ja Äänekoski
Metsä Tissue: Mänttä

Vastaa

  1. Vanerix sanoo:

    Onko porukka ottanut lopareita,vai mistä lisätyövoiman tarve?

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy