ÄKS

Metsä Group rekrytoi 50 uutta osaajaa – oppisopimus on oiva urapolku menestyvään metsäyhtiöön

13.09.2021 10:34
1,5-vuotinen oppisopimuskoulutus on Metsä Groupille vakiintunut keino turvata tulevaisuuden työvoimantarvetta ja edistää osaamisen kehittämistä läpi koko konsernin

Metsä Group käynnistää tänään haun tammikuussa 2022 alkavaan oppisopimuskoulutukseen. Uusia työpaikkoja on tarjolla noin 50 ja ne sijoittuvat tuotantolaitoksillemme eri puolilla Suomea. 

 

1,5-vuotinen oppisopimuskoulutus on Metsä Groupille vakiintunut keino turvata tulevaisuuden työvoimantarvetta ja edistää osaamisen kehittämistä läpi koko konsernin. Haku houkuttelee vuosittain satoja hakijoita, joukossa myös insinöörikoulutuksen saaneita ja alan vaihtajia.

Tammikuussa alkavassa oppisopimuskoulutusohjelmassa voi suorittaa puutuote- tai prosessiteollisuuden ammattitutkinnon, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon, koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon tai laboratorioalan ammattitutkinnon. Opiskelu ja siihen liittyvät näyttökokeet suoritetaan työsuhteessa, jonka aikana opiskelijat ovat työyhteisömme jäseniä ja oikeutettuja samoihin työsuhde-etuihin kuin vakituinen henkilöstömme.

Nyt rekrytoitavasta joukosta koulutetaan muun muassa käynnissäpitäjiä, prosessinhoitajia, operaattoreita ja laborantteja Metsä Groupin sellu-, kartonki-, pehmopaperi- ja vaneritehtaille. Soveltuva koulutustausta oppisopimuskoulutukseen valittaville on ammattiopistotasoinen sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai insinööri (AMK).

Tuotannon työtehtävät ovat monipuolisia ja koulutuksen aikana omaa osaamistaan pääsee kartuttamaan laaja-alaisesti.

– Metsä Groupilla tuotannon toimintamalli perustuu moniosaamiseen ja henkilökohtaiseen kehittymiseen satsataan meillä paljon. Tärkeässä roolissa ovat muun muassa operaattoreiden kunnossapitotaidot. On tärkeää, että tehtailla työskentelevät henkilöt osaavat huoltaa ja kunnostaa laitteita, sanoo osaamisen kehittämisestä vastaava päällikkö Marianne Oksanen.

– Uudet tulokkaat otetaan tehtailla innolla vastaan ja työn ohessa pääsee oppimaan osaavilta kollegoilta. Työ on vastuullista, mutta siitä ei tarvitse selviytyä yksin, aina on tiimin tuki takana, Oksanen muistuttaa.

Metsä Groupilla työturvallisuus on tärkeä osa ammattitaitoa, ja koko henkilöstömme sitoutuu ennakoivaan turvallisuustyöhön ja turvallisiin työtapoihin. Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2022 käynnistyvään koulutukseen on 3.10.2021.

Oppisopimuskoulutusta järjestetään alla mainituilla tehdaspaikkakunnilla.

Metsä Wood: Punkaharju
Metsä Fibre: Joutseno, Rauma ja Äänekoski
Metsä Board: Kaskinen, Simpele ja Äänekoski
Metsä Tissue: Mänttä

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy