ÄKS

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdas palkittiin tulevaisuuden tehtaana PPI Awards 2020 -kilpailussa

13.03.2020 13:05
Laitos nousee Fibre Oy:n Äänekosken biojalostamon yhteyteen. (arkistokuva: Sami Karppinen)
Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Äänekosken biotuotetehdas palkittiin PPI Awards 2020 -kilpailussa Lissabonissa. Tehdas voitti The Pulp & Paper Industry:n (PPI) Mill of the Future Award -kategorian, jossa arvioitiin muun muassa tehtaan tehokkuuteen, tuotantoon ja ympäristösuorituskykyyn vaikuttavia moderneja ja innovatiivisia ratkaisuja.

 

Erityiskiitosta Äänekosken biotuotetehdas sai materiaali-, energia- ja ympäristötehokkaista ratkaisuistaan sekä laajasta biotuotekonseptistaan. Kyseisessä konseptissa puuraaka-aine ja tuotannon sivuvirtoja hyödynnetään resurssiviisaasti selluna ja muina biotuotteina, joilla voidaan korvata fossiilisia materiaaleja. Samalla se mahdollistaa tehtaiden fossiilittomuuden. Biotuotekonsepti on Metsä Fibren kehittämä.

– Olemme kiitollisia ja ylpeitä saamastamme tunnustuksesta. Biotuotetehtaamme Äänekoskella on yksi konkreettinen esimerkki biotuotekonseptin laajamittaisesta toteuttamisesta käytäntöön. Samalla se kuvastaa jatkuvan parantamisen toimintatapaamme ja kestävän biotalouden edelläkävijyyttä. Uusiutuva puuraaka-aine ja uudenlaiset innovatiiviset ratkaisut tarjoavat ratkaisuja sekä globaaleihin tulevaisuuden haasteisiin että yrityksemme oman resurssitehokkuuden parantamiseen. Jatkamme konseptimme kehittämistä ja sen seuraavat konkreettiset sovelluskohteet ovat Rauman sahan ja Kemin biotuotetehtaan hankesuunnitteluissa, Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen sanoo.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy