ÄKS

Metsä Groupin luonto-ohjelma rahoittaa 23 luonnon hoito- ja ennallistamishanketta vuonna 2023 – hanke löytyy myös Äänekoskelta

20.06.2023 11:11

Metsä Group on tehnyt vuoden 2023 rahoituspäätökset luonto-ohjelmassaan. Rahoitettavaksi valittiin 23 Suomen luonnon monimuotoisuuden hoito- ja ennallistamishanketta. Valintojen myötä hankkeet monipuolistuvat ja niiden maantieteellinen kattavuus laajenee. Hankearviointiin osallistui riippumattomia asiantuntijoita Itä-Suomen yliopistosta, ympäristöministeriöstä, maa- ja metsätalousministeriöstä, Sitrasta ja MTK:sta.  

 

Rahoituksen saaneiden hankkeiden teemoja ovat vesistöjen tilan parantaminen, virtavesien kunnostus, vieraspetojen ja vieraslajien poisto, perinneympäristöjen hoito, kosteikkojen kunnostus ja hiekkarantojen hoitotoimet. Luonto-ohjelmassa ei rahoiteta talousmetsien toimenpiteitä, sillä niitä kehitetään osana Metsä Groupin uudistavan metsätalouden strategiaa.

– Luonto-ohjelman tunnettuus nousi tänä vuonna uudelle tasolle, ja saimme merkittävän määrän laadukkaita hakemuksia. Ihmiset hakevat selkeästi yhteistoimintaa ja yhteisöllisyyttä luontoon liittyvässä työssä, Metsä Groupin johtava luontoasiantuntija Timo Lehesvirta sanoo.

Vuoden 2023 hakuprosessissa rahoituksen saivat seuraavat hankkeet:

  • Hiekkarantahanke Etelä-Saimaalla
  • Perinnemaisemien hoito Salossa, Taivassalossa ja Saaristomerellä
  • Paahdealueiden kunnostus Kankaanpäässä
  • Vieraspetojen poistot Saaristomerellä ja valtakunnallinen vieraspetohanke
  • Vieraslajihankkeet Uudellamaalla ja Loimaalla
  • Virtavesien kunnostus ja vaelluskaloihin liittyvät hankkeet Lieksassa, Kuusamossa, Äänekoskella, Viitasaarella, Lapissa, Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa
  • Vesistöjen tilaan liittyvät hankkeet Mänttä-Vilppulassa, Keski-Suomessa, Ikaalisissa, Etelä-Lapissa, Etelä-Karjalassa ja Kukkiajärvellä

– Monipuoliset rahoituskanavat ovat tervetulleita luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi. Metsä Groupin luonto-ohjelma ohjaa varoja yhteiskunnan luontotalkoisiin myös yksityissektorilta täydentäen yhteiskunnan rahoitusinstrumenttien kokonaisuutta,, toteaa luonto-ohjelman raatilaisista maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Metsä Groupin luonto-ohjelma on osa yhtiön laajenevaa työtä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi. Rahoitusohjelma on kymmenvuotinen, ja rahoitus on tähän mennessä myönnetty 41 hankkeelle. Vuosina 2022–2023 Metsä Group rahoittaa hankkeita yhteensä 1,2 miljoonalla eurolla.

– Tavoitteena on edistää käytännön tekemistä kannustamalla ihmisiä ennakkoluulottomaan yhteistyöhön luonnon hyväksi. Ohjelman ympärille rakennetuissa tilaisuuksissa hankkeiden asiantuntijat jakavat kokemuksiaan ja parhaita käytäntöjään. Näin luonto-osaaminen tulee jaetuksi ja toiminta saa mahdollisuuden kehittyä, päättää Lehesvirta.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy