Metsä Groupin tammikuussa 2018 käynnistyvään oppisopimuskoulutukseen lähetettiin yhteensä 1 054 hakemusta.
Koulutuksen myötä konsernin tuotantolaitoksille syntyy 40 prosessinohjauksen ja käyttäjäkunnossapidon työpaikkaa. Oppisopimuskoulutettavien valinnat tehdään joulukuun alkupuolella.
Metsä Group on vastuullinen ja vaativa työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä kehittämiseen, työhyvinvointiin ja työturvallisuuteen. Pitkäjänteisen henkilöstön kehittämisen lähtökohtana ovat konsernin ja konserniyhtiöiden strategia ja tehtaiden osaamistarpeet.
–Metsä Groupille oppisopimuskoulutukset ovat erinomainen keino saada tehtaillemme motivoituneita ja sitoutuneita työntekijöitä, joilla on tarvettamme vastaava oikea osaaminen ja jotka haluavat kehittää osaamistaan, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Anneli Karhula sanoo.
–Myös koulutettavat ovat olleet tyytyväisiä. Ala kehittyy vauhdilla ja työssä voi oppia koko ajan uusia asioita. Meillä on mahdollisuus tarjota vastuullisia ja laaja-alaisia työtehtäviä ammattilaisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan. Koulutuksen aikana maksetaan normaalin työehtosopimuksen mukainen palkka.
Rekrytointien onnistuminen on yksi tärkeimmistä pitkän aikavälin menestystekijöistä Metsä Groupille.
– Se on osa vastuullista johtamistapaamme. Onnistunut rekrytointi on rekrytoitavan työntekijän ja hänen tulevan tiiminsä etu. Hyvässä tiimissä on mahdollisuus kehittyä alan huippuosaajaksi, Karhula sanoo.
Oppisopimuskoulutuksen pääasiallinen koulutusmuoto on suunnitelmallinen työssä oppiminen, jota täydennetään teoriajaksoilla, joilla prosessinhoitajat opiskelevat sellun- ja kartonginvalmistuksen prosessia. Tutkintoperustainen koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Suoritettava tutkinto riippuu valitun henkilön koulutustaustasta. Yleisin suoritettava tutkinto on prosessiteollisuuden perustutkinto.
Koulutettavat sijoittuvat Metsä Boardin Joutsenon, Simpeleen ja Äänekosken tehtaille sekä Metsä Fibren Joutsenon, Kemin ja Rauman tehtaille.
Metsä Group käynnistää jatkossakin oppisopimuskoulutuksia tarpeen mukaan.
Kuinka monta työllistyy Äänekoskelle?
Jutun otsikosta saa käsityksen että työpaikat olisivat Äänekosken tehtailla.
Hyvä että koulutetaan ihmisiä,tulee työpaikat minne päin tahansa Suomea.
Onko kaikkien koulutuspaikka Äänekoski.onhan kyseessä oppisopimuskoulutus? Ovatko nämä kaikki 40 koulutetun henkilön työpaikat uusia,vai korvaavatko he alalta pois siirtyviä ja eläköityviä työntekijöitä?