ÄKS

Metsä Spring ja Valmet aloittavat 3D-kuitutuotteen koelaitoksen rakentamisen

10.12.2020 12:18
Uuteen koelaitokseen sijoitetaan koelinja, joka valmistaa puukuidusta valmiita 3D-kuitutuotteita, joilla voidaan korvata muovista ja alumiinista valmistettuja pakkauksia.

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring ja Valmet aloittavat 3D-kuitutuotteen koelaitoksen rakentamisen Äänekoskelle. Koelaitoksessa testataan ja kehitetään uudentyyppisen pakkausratkaisun valmistusmenetelmää.

 

Uuteen koelaitokseen sijoitetaan koelinja, joka valmistaa puukuidusta valmiita 3D-kuitutuotteita, joilla voidaan korvata muovista ja alumiinista valmistettuja pakkauksia. Tavoitteena on koelaitoksen avulla kehittää uusi kilpailukykyinen tuote, sitä tukeva prosessi sekä laitteisto.

– Projektimme on hyvä esimerkki edelläkävijyydestämme. Meillä on kunnianhimoinen tavoite rakentaa merkittävää liiketoimintaa Metsä Groupin, Valmetin ja monien muiden yritysten huippuosaamiseen perustuen. Käytämme pääraaka-aineena meille tuttua, vastuullisesti valmistettua puukuitua ja pyrimme valmistamaan siitä ensiluokkaisia pakkauksia ympäristövaikutukset minimoiden. Koelaitoksessa kehitetään ja testataan monia uusia innovaatioita, jotka tukevat esimerkiksi tavoitettamme korvata muovia useissa pakkausratkaisuissa, sanoo Metsä Springissä projektia johtava Jarkko Tuominen.

Koelaitoksen rakentaminen alkoi tänään. Sen on määrä aloittaa toimintansa vuoden 2021 lopulla.

Koelaitoksen sijainti jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuisessa biotalouden ekosysteemissä on ihanteellinen – samalla alueella sijaitsevat myös esimerkiksi Metsä Fibren biotuotetehdas, Metsä Boardin kartonkitehdas ja osaamiskeskus (Excellence Centre), Metsä Woodin viilutehdas, Pro Nemus -vierailukeskus, sekä Metsä Springin ja Itochu Corporationin yhteinen, tekstiilikuitua paperisellusta valmistava koetehdas.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy