Metsän kutsuun on vastattava – Jukka ja Marja vaihtoivat kaupungin vilinän Sumiaisten rauhaan


: Jukka Keituri ja Marja Kortesalmi haluavat elää omien arvojensa mukaista elämää.

Ekolan Torpan ympäristössä pariskunnan on tarkoitus rohkaista väkeä aktiviteettien lisäksi passiviteetteihin.

Villiyrttitee hautuu nuotion lämmössä kahvipannun vieressä. Ollaan Nuotioniemen kodassa Luontoloma Lepänjuuressa. Kodassa on keskipäivälläkin ihanan hämärää – aistit terävöityvät ja keho rentoutuu. Sumiaisten rauhassa kiireet tuntuvat kaukaisilta, vaikka on ihan tavallinen arkipäivä.

– Keitämme kotonakin aina pannukahvit, koskaan ei ole liian kiire siihen, Marja Kortesalmi kertoo nauraen.

Jukka Keituri lisää kalikan nuotioon. Kipinävana nousee hetkeksi korkeuksiin. 

– Arvomaailmani heitti ympyrää muutama vuosi sitten ja laitoin asiat tärkeysjärjestykseen. Vapaa-ajalla luonto ja sen rauhoittavat elementit ovat aina vetäneet puoleensa, mutta nyt siitä on tullut ihan oikea elämäntapa, Jukka Keituri kertoo.

Marja ja Jukka päättivät tehdä hypyn tuntemattomaan saavuttaakseen arvojensa mukaisen elämän. Sumiaisiin muuttaminen tuntui juuri sellaiselta, sillä kummallakaan ei ollut paikkakunnalle ennestään mitään siteitä.

– Haluamme elää kestävää elämää, jossa ovat läsnä luonnon arvostaminen ja kunnioittaminen sekä yhteisöllisyys. Sumiainen on juuri tätä: nyt oma paikkamme on löytynyt, Marja toteaa.

Molemmilla on haaveena tehdä työtä luonnon parissa: Marja on villiyrttineuvoja, Jukka on erä- ja luonto-opas. Mahdollisuus yrittämiseen löytyi lähempää kuin mitä kaksikko uskalsi edes ajatella.

– Monta taloa ja tilusta olemme tutkineet ympäri Keski-Suomea. Sumiaisissa tutustuimme Aino Lepänjuureen, jonka kanssa tuli puheeksi tämä paikka. Kauppa Ekolan Torpasta ja aie Nuotioniemen vuokraamisesta yritystoimintaan varmistui pikkuhiljaa. Haluamme jatkaa hyvällä polulla, jonka Lepänjuuret ovat tallanneet, Jukka Keituri kiittää.

Metsän kutsu -yrityksen on tarkoitus tarjota monipuolisia luontopalveluita: rentouttavaa hemmottelua, oleilua ja oppimista, luontoretkiä meloen, maastopyöräillen, kävellen… Ja sitä tärkeintä: luonnon voimaa, kaikkina vuodenaikoina.

– Luonnon rauha ja hiljaisuus ovat valtteja, joita emme muista arvostaa tarpeeksi. Olemme luonnonsuojelualueella, jossa vesi ja metsä luovat rauhoittavan ilmapiirin. Haluan kannustaa ihmisiä aktiviteettien sijaan passiviteettien pariin, Jukka Keituri toteaa.

Marja ja Jukka panostavat lähi- ja kotimaanmatkailuun, mutta rahkeita on ulkomaalaisturismiinkin. Esimerkiksi Ekolan luontopolkuun tutustuminen, maittava ruoka ja hemmotteleva yrttikylpy savusaunan hämärässä muodostavat elämyksen, joka houkuttelee paikalle kauempaakin.

– Mutta mennään asia kerrallaan. Tämä on meidän oma pieni paratiisimme. Kun malttaa odottaa, saa mitä on unelmoinut, Marja Kortesalmi ja Jukka Keituri summaavat.

Vastaa