ÄKS

Mielipide: Äänekosken tiestön korjausvelka hoidettava kuntoon aktiivisella otteella

03.05.2021 15:52

Allekirjoittaneet ovat huolestuneita Äänekosken ajoväylien kunnosta sekä kuntoon saamisesta ja samalla myös teiden korjausvelan nopeasta kiinni ottamisen tarpeista.

 

Ei ole oikein, että liikenteen kehittyessä teiden kunnosta huolehtiminen ja turvallisuusasiat jäävät vasta sitten hoidettavaksi, kun on vahinkoja tapahtunut.

Äänekosken kaupungin pitää olla aloitteellinen ja ottaa yhteyttä asianomaisiin tieasioista ja kunnossapidosta vastaaviin tahoihin kuten ELY – keskukseen ja yksityisteiden omistajiin. On tärkeä tehdä yhdessä suunnitelmat ja kustannusselvitykset, joita voidaan kaupunkikuvan muuttuessa sopivin välein kehittää ja parantaa.

Myös liikenneyrittäjät ja tehtaiden liikennesuunnittelijat on syytä ottaa mukaan ja suunnitteluun tarpeiden mukaan. Rahoituksen löytämiseen on syytä saada mukaan myös valtakunnan ja  EU-tason päättäjät. 

Raskaan kuljetuskapasiteetin osalla tehtaisiin ja siellä olevien työssäkäyvien turvallisen liikkumisen osalla on tarpeita kehittää turvallisuutta. Tarpeet koskevat kaikkia liikuntamuotoja, liikennettä kouluihin ja urheilukeskuksiin, uimahalleille, terveysasemille ja kaupungin kauppoihin. Myös kuntoliikkujien tarpeet huomioiden. Kaikki tämä vaatii todella nopeita pitkän aikavälin suunnitelmia ja myös vuosittaisia investointeja.

Ympäristötekijät huomioiden olisi syytä saada sähköistetyille rataosuuksille enemmän käyttöä . Tulevaisuudessa radan kunnostaminen Äänekoskelta pohjoiseen sähköradan muodossa on tulevaisuuden kannalta kannattava hanke. Ratkaisu avaisi tavaraliikenteen lisäksi henkilöliikenteen mahdollisuuden lähikuntien ja Jyväskylän välille. Rataosuus on Saarijärvelle saakka peruskunnostettu, mutta sähköistys puuttuu nyt vielä. 

Perustelemme asiaa myös kaupungin väestöpohjan kasvattamisasiana. Jos yhteydet ovat hyvät kuntakeskuksiemme ja kyliemme välillä, viihtyisyys tekee kaupungistamme halutun ja kasvattaa väestöpohjaamme. Äänekoskella on runsaasti hyviä asumiskohteita ja väljyyttä uusille asukkaille. Tehdään yhdessä Äänekoskesta entistä halutumpi asua ja elää turvallisuus ja ihmisten kasvavat tarpeet huomioiden. 

 Keskustan kuntavaaliehdokkaat

Seppo Kotaniemi

Leila Lindell

Jari Halttunen

Henna Penttinen

Paula Maukonen

Harri Piilonen 

Nina Välimäki

Lauri Wilen 

Ari Joutsimatka

Pentti Piilonen

Marko Nykänen

Marjatta Huhta

Erkki Pönkänen

Sami Maukonen

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy