ÄKS

Mielipide: Äänekosken tulisi helpottaa tapahtumien järjestämistä, ei veloittaa 80 euron käsittelymaksuja

31.07.2020 19:27 (muokattu 31.07.2020 19:37)
Käsittelymaksu on peräisin viime vuonna tehdystä tilavuokria koskevasta päätöksestä, jossa suurtapahtumissa peritään maankäyttöluvasta 80 euron käsittelymaksu ja 150 euron tilavuokra esimerkiksi puistoalueen käytöstä. Suurtapahtumaksi lasketaan tilaisuus, jossa on yli 200 osallistujaa.

Äänekosken Kaupunkisanomat kirjoitti tänään, että tapahtuman järjestäminen kaupungin mailla maksaa järjestäjälle 80 euroa käsittelymaksuna.

Käsittelymaksu on peräisin viime vuonna tehdystä tilavuokria koskevasta päätöksestä, jossa suurtapahtumissa peritään maankäyttöluvasta 80 euron käsittelymaksu ja 150 euron tilavuokra esimerkiksi puistoalueen käytöstä. Suurtapahtumaksi lasketaan tilaisuus, jossa on yli 200 osallistujaa. Nyt virkailijat ovat ilmeisesti ulottaneet päätöksen koskemaan kuitenkin kaikkia tapahtumia.

Kynnystä järjestää tapahtumia Äänekoskella tulisi laskea ja virkailijoiden hikoilemaa lupamenettelyä keventää. Ei ole kenenkään etu, ei kaupungin eikä kuntalaisen, että voittoa tavoittelemattomat pienet tapahtumat joutuvat tuskailemaan kalliin byrokratian kanssa.

Otetaan esimerkkinä pääkaupunkimme Helsinki. Helsinki on tehnyt alle 200 hengen ulkoilmatapahtuman järjestämisen helpoksi. Tapahtumajärjestäjälle on yksinkertaiset ohjeet järjestäjän vastuista ja paikan voit varata ilman raskasta lupamenettelyä ja ilmaiseksi suoraan kaupungin kalenterista. Jokaisella tilalla on omat käyttösääntönsä ja tapahtumien pitää olla maksuttomia ja avoimia kaikille.

Helsinki on tietysti huono verrokki Äänekosken kokoiselle kaupungille, mutta myös pienemmät kaupungit ovat koonneet tapahtumanjärjestäjien tietopankkeja ja yleisesti helpottaneet tapahtumajärjestämistä. Äänekosken kuuluisi olla osa tätä aaltoa.

Koronan ja muiden sattumusten hiljentämä Äänekoski saa tajuamaan, miten tärkeää tapahtumien ja kokoontumisten tuoma yhteisöllisyys on. Toivottavasti ensi kesänä pääsemme nauttimaan täysin palkein tapahtumien valtaamasta Äänekoskesta. Elävä kaupunki on innostava kaupunki.

Jasu Rossi
Helsingissä asuva sumialainen, Ääniä Festivaalin tuottaja ja pandemian vuoksi lomautettu AV-teknikko

 

Vastaa

  1. Pekka Ouli sanoo:

    Minusta Jasu kirjoitti erittäin hyvän vastineen aiheesta ja Äänekoskella pitäisi koettaa vilkastuttaa keskusta-aluetta ja tämä olisi hyvä alku.

  2. Urpå sanoo:

    Ootpa itelles ongelman keksinyt. Älkää roskatko niin ei tartte kaupungin siivota.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy