ÄKS

Mielipide: Hyvä idea – huono paikka?

14.02.2021 13:07

Näin tulevien vaalien alla tulee mielipideosastoille paljon kirjoituksia, eri aiheista. Keskustelua herättää muun muassa Liimattalan tuulivoimahanke. Myös tuleva jalkapallohalli sai aikoinaan negatiivista palautetta. Onneksi jäähalli Suolahteen saatiin aikaiseksi, mutta tästäkin oli aluksi keskustelua mihin halli tulisi sijoittaa.

Äänekoskella on tällä hetkellä hyvin panostettu lasten sekä nuorten, ja aikuistenkin harrastemahdollisuuksiin. Myös koulupuolella on tapahtunut huomattavaa parannusta. Näistä kiitos kaupungille, tätä voimaa tulisi myös käyttää kaupungin markkinoinnissa. Ja nyt vihdoin kulttuuriin aletaan panostamaan myös. Hyvä näin!

Kehitettävääkin aina toki on. Toivottavasti epäkohdista tulisi infoa, näin pystymme asioita viemään eteenpäin. Esimerkiksi Suolahti-Konnevesi alueelle oli suunnitelmissa moottoriurheiluun tarkoitettu alue, mikä hanke on nyt tietääkseni jäissä? Toivottavasti tämäkin asia menisi vielä eteenpäin ja toteutuisi tulevaisuudessa.

Jalkapalloilijat tulevat saamaan vielä hallin. Harrastajia on pallon perässä todella paljon ja halli tulee tarpeeseen. Hyvä idea – huono paikka?  Sijanti on herättänyt närää.

Yhtälailla tuleva tuulivoimala. Hyvä idea – huono paikka?

Monikin asia ei ole edennyt tai ei tule onnistumaan sijainnin takia. Eikö olisi helpompaa kun suosiolla etsittäisiin alueet mitkä sopisivat suuremmalla todennäköisyydellä monelle taholle. Käytettäisiin harkintaa enemmän. Aina tietysti löytyy vastakkainasettelua, mutta muutaman ihmisen vastustamiseen ei hankkeet saisi kaatua. Nyt valitettavasti joissakin tapauksissa näin on ollut ja se on valitettavaa.

Mielestäni Äänekoskesta on tullut jo liiaksikin ns. ”valittajien kaupunki. ”. Joskus on toki aihettakin, mutta tuntuu jo siltä että, asiasta kuin asiasta tehdään numero. Vetoankin Äänekoskelaisiin että ennen kuin ”tartut kynään” valittaaksesi, mieti onko oikeasti pakko? Olenko yksin vai saanko tukea myös monelta muulta? Hieman positiivista ajattelutapaa kaivataan …Kiitos!

Marko Nykänen, vapaa-aika lautakunnan jäsen, Keskustan kuntavaaliehdokas

Vastaa

  1. Kyläläinen sanoo:

    Jos ja kun päättäjien ajatukset ja ideat ovat järjettömiä niin kyllä siitä pitää valittaa.

  2. Petteri Nieminen sanoo:

    Juuri näin Kyläläinen se kuuluu demokratiaan ei kaikkia älyttömyyksiä pidä hyväksyä.Tälläkin kylällä on tehty kalliita eikä aina niin tarpeellisia hankintoja.Pitäisikö kaikkien vain lyödä yläviitosia niin kuin Pohjois-Koreassa ja sanoa hyvä pojat hyvin se meni.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy