ÄKS

Mielipide: Kyllä nyt sitten kuitenkin

15.04.2021 13:48
J
Kuntavaalit painaa ovelle. Kevätvaalit muuttui kesävaaleiksi. Ajatus oli, että en lähtisi enää mukaan, mutta asia alkoi sitten kuitenkin kiehtomaan ja viivalle sitten lähdetään. Olen ollut aikoinaan kolme kautta valtuustossa. Viime kerralla jäätiin rannalle.
Kuntatalouden hoitaminen on kaikkea muuta kuin helppoa. Talous olisi pidettävä kunnossa ja samalla olisi tuotettava laadukkaita palveluja kuntalaisille Äänekoskellakin laajan kunnan alueella, missä on kaupungin keskusta ja kolme kyläkeskusta. Valtuutetun tärkeimpiä tehtäviä on mielestäni terveestä kuntataloudesta huolehtiminen ja sitä kautta voidaan tuottaa palveluja kuntalaisille. Keskustaajaman lisäksi meidän on nähtävä kolme kylätaajamaa ja niiden vahvuudet. Virkamiesten kanssa on oltava hyvä raikas keskuteluyhteys, missä puhallamme yhteen hiileen. Kaupungin nokkamies tässä tapauksessa Matti Tuononen, hänen on tuotava selkeä näkemys, että asumme laajassa kunnassa, elämää on myös keskustaajaman ulkopuolla. Näin olen ymmärtänyt, että Tuononen ymmärtää myös reuna-alueita. Siksi virkamiesten kyläkiertelyä tulisi jatkaa vuorotellen.
Äänekoskella paljastui ennen pääsiäistä valtuuston kokouksessa, että puheenjohtaja ei ollut kokouskunnossa. Kun kokouskunto johtuu alkoholista, on asioihin puututtava heti. Sen on sekä työyhteisön, että asianomaisen etu. Ongelman peittely johtaa vain suurempiin ongelmiin. Hirveän kova syyttely ja tuomitseminen ei ole myöskään tarpeellista. Tässä tapauksessa vasemmistoliiton kansanedustaja Juho Kautolle toivotan voimia ja ratkaisukeskeistä kokonaisarviointia tilanteesta ja asioitten johtaminen hyvään kokonaislopputulokseen. Tämän koko paletin etu olisi myös se, että meillä olisi oma kansanedustaja alueelta, olipa hän mistä puolueesta tahansa.
Keskustelua on nyt siiten hyvä käydän raikkaasti eri foorumeilla. Kesäkuun puolessa välissä on taas sitten kuntalaisten vuoro vaikuttaa ja arvioida, ketkä päättää asioista seuraavat neljä vuotta. Nyt on keskustelun paikka.
Martti Isoviita, Kokoomus, kuntavaaliehdokas

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy