ÄKS

Mielipide: Nuorten yrittäjyyden edistäminen vaatii tekoja

17.05.2021 13:30

Nuorten innostaminen yrittäjyyteen ja nuorten yrittäjien tukeminen on tässä ajassa äärettömän tärkeää mutta myös haastavaa. Alueellamme on valtavasti osaamista, mutta yrittäjyyteen liittyvät riskit ja epävarma tulevaisuus asettavat yrittäjät ja varsinkin aloittelevat nuoret yrittäjät harkitsemaan entistä tarkemmin, kannattaako tällaisessa ajassa edes yrittää yrittämistä.

Tosiasia on kuitenkin se, että yritykset luovat tulevaisuuden työpaikat ja nuoret luovat tulevaisuuden yritykset. Bisnes Lande -hankkeessamme työskentelemme sen eteen, että saamme koko Pohjoisen Keski-Suomen alueella nuorten yrittäjien parissa toimivat tahot työskentelemään tehokkaasti yhdessä toimien nuorten yrittäjyysinnostuksen nostattamiseksi ja edistämme nuorten yrittäjyyshenkeä alueellamme. Lisääntyisikö alueen yrittäjyys, jos tunnistaisimme ja hyödyntäisimme nuorten potentiaalia enemmän? Tässä voisi olla mietittävää uusille päättäjille sekä meille kaikille asukkaille.

Nuoret yrittäjät tarvitsevat yritystoiminnan käynnistämiseen myös rahaa ja jotta yrittäjäksi ryhtyminen näyttäytyisi houkuttelevampana, tulisi aloittamisen olla mahdollisimman riskitöntä. Bisnes Lande -hankkeessa pyrimme löytämään tällaisiin haasteisiin pysyviä ratkaisuja alueeltamme.
Inspiroiduimme luettuamme Kouvolalaisen ”maitomiljonäärin” Raino Kukkosen kädenojennuksesta nuorten yrittäjyyden tukemiseen. Hän perusti säätiön, jonka tarkoituksena on tukea yritystoimintaa Kouvolassa ja tukea erityisesti nuorten ryhtymistä yrittäjäksi. Säätiön alkupääomaksi hän sijoitti miljoona euroa. Löytyisiköhän meidän alueelta rahaa nuorten yrittäjyysinnostuksen tukemiseen?

Käsittääksemme kaikilla kunnilla on mahdollisesti käytössään perintövaroja. Perintövarat ovat varoja, jonka kuntalainen on joko itse testamentannut kunnalle tai ne mikäli vainajalla ei ole ollut omaisia, siirtyy hänen omaisuutensa Valtionkonttorille, josta hänen kotikuntansa voi nämä perintövarat hakea. Voisiko esimerkiksi nämä rahat käyttää nuorten yrittäjyysinnostuksen lisäämiseksi? Vai olisiko jotain muita ideoita?

Tämä kohde, jos mikä lisäisi kunnan elinvoimaisuutta, pitovoimaisuutta ja on suora satsaus tulevaisuuteen ja tulevaisuuden sukupolville.

Me olemme innostuneita kehittämään asiaa yhdessä. Ota yhteyttä:

Leader Viisarin Bisnes Lande -hanke
Päivi Hakkarainen (paivi.hakkarainen@saarijarvi.fi)
ja Marja Suominen (marja.suominen@saarijarvi.fi)

Hankkeen toiminnan mahdollistaa Keski-Suomen Ely-keskus

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy