ÄKS

Mielipide: On tehtävä toimenpiteitä

06.06.2021 14:30
Konginkankaan komea kansakoulurakennus valmistui vuonna 1935.
Kuntavaaleissa on eri puoleet ja ehdokkaat luvanneet sitä sun tätä. Vaalien jälkeen palataan taas aikaan, jolloin lupaukset todetaan tyhjiksi. Enempi pitäisi tarjota vaihtoehtoja, millä Äänekosken laajan kunnan eri alueiden hyvinvointia parannettaisiin.
Konginkankaalla on koulu katkolla. Viime vuonna syntyi yksi lapsi. Koulussa on ollut enimmillään 139 oppilasta. Tänä vuonna on ollut 73 oppilasta ja ensi vuonna 61 oppilasta. Jokainen voi päätellä, kun oppilaat mahtuu linja-autoon, mitä sitten tapahtuu. Nyt ei pitäisi odottaa, mitä tapahtuu, vaan ruvettava toimenpiteisiin. Toimenpiteet on lapsiperheasukkaiden saaminen tänne, muiden kaupungin palvelujen kehittäminen, että tämä valittaisiin asuinalueeksi.
Vanha koulu pitäisi saada kylätaloksi. Sitä on jo pohdittu ja tullaan pohtimaan Konginkankaalla toimivien eri yhdistysten kanssa. Koulu on suojeltu rakennus. Ulkopuoli säilytetään ennallaan ja sisätiloissa voidaan toimia. Kaupunki on näyttänyt asialle vihreää valoa. Eri yhdistysten kanssa on nyt siis tarkoitus tehdä esitys kaupungille ja toimivat yhdistykset ilmaisevat siinä, mitä tilalta haluavat toimintaymparistössään. Nyt on siis toimittava, ei ole aikaa odotella.
Martti Isoviita, kuntavaaliehdokas, kok.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy