Valtuusto hyväksyi ymmärtämättömyyttään, että Rantapuistoon kaavoitetaan tontti, josta hallitus käynnisti tarjouskilpailun.
Paikallisten omistama yhtiö olisi maksanut tontin maanvaihdoilla. Kisan voitti rahaa tarjonnut valtakunnallinen Pohjola Oy. Ratkaisua seliteltiin kaupungin rahan tarpeella. Pohjola Oy ei kuitenkaan pystynyt toteuttamaan hanketta.
Sitten hallitus rukkasi rakentamisehtojaan, ja tontin saajaksi putkahti yllättäen taas valtakunnallinen yhtiö, Lapti Oy, jolla on toimisto Jyväskylässäkin. Nyt rahalla ei ollutkaan merkitystä. Lapti vuokrasi tontin ja yhtiölle luvattiin 0,517 miljoonan tuki ostamalla asuntoja, vaikka kaupunki omistaa lukuisia tyhjiä asuntoja. Kylläpä ulkopaikkakuntalaisten kelpaa yrittää Äänekoskella.
Valtuusto on pidetty pimennossa. Tontti on luovutettu Lapti OY:lle jo vuoden 2016 aikana, mutta vasta kun luvattu tuki nousi julkisuuteen, valtuutetut ovat saaneet vihiä siitä. Näin vaikka nimenomaan valtuuston olisi pitänyt käsitellä mainittu summa osana talousarviota, kuten myös uuden strategisen linjauksen käyttöön otto.
Tukimenettelystä ei ole olemassa minkäänlaista virallista päätöstä. Jotkut, ilmeisesti virkamiehet, ovat suullisesti luvanneet tuen. Valtuusto on sivuutettu. Paikallisen yrittäjyyden edistämisessä otettu takapakkia jne. Jos hallitus hyväksyy kaupungin johtajan esityksen, on syytä selvittää, nauttiiko hallitus valtuuston luottamusta.
Pentti Salminen
valtuutettu (sd)
Varmaan päättäjät osta kämpät itselleen
Hienoa että joku alkaa selvittämään näitä Äänekosken hämäriä hankintoja, joita on nyt viime aikoina ollut.
Tärkeä kirjoitus valtuutettu Pentti Salmiselta!
KH 18.6. 2018 § 158 : ”Suunnitteluvaiheessa Äänekosken kaupunki ilmaisi alustavan halukkuutensa varata ja ostaa kohteesta 1-3 asuinhuoneistoa.”
Ilmeisesti on niin kuin Pentti Salminen toteaa, että tukimenettelystä (näinkin merkittävä) ei ole olemassa minkäänlaista virallista päätöstä.
On välttämätöntä selvittää, onko asian käsittelyssä tapahtunut toimivallan ylitys? Onko olemassa sopimus so. välipuhe, jolla tosiasiallisesti sidottiin KH:n päätösvalta asiassa? Muodollisesti on voitu tietenkin toimia toimivallan rajoissa, mutta olisiko kuitenkin rikottu eräitä hallintovallan keskeisiä rajoitusperiaatteita (yhdenvertaisuus ja tarkoitussidonnaisuus)?
Hyvä Pentti. Yli viisi vuotta sitten keskusteltiin kahdestaan Mämmen huoltoasemalla virkamiesten moraalista Äänekoskella. Hyvä että pitkänkin ajan kuluessa ajatus on itänyt ja olet huomannut saman mistä silloin puhuin.
Puhutaan mitä puhutaan niin luottamusmiehet päättää ei virkamiehet ja nyt onkin kaupunginhallitus tulilinjalla, ymmärtävätkö he asemansa päätöksentekovallassa.Valtuusto päättää asiat lopullisesti ja jos se on pidetty ulkona, niin kellojen täytyy ruveta soimaan politiikkojen toimissa,miksi heidät on sinne valittu.Salmisen kirjoitus on hyvä ja näitä pitäisi tulla lisää politiikoilta .
Olisi mielenkiintoista saada tietää miksi tällaiseen järjestelyyn ryhdyttiin, vaikka tontille olisi ollut tarjolla rakentajia, jotka olisivat olleet valmiita toteuttamaan kerrostalon ilman yritystukia. Miten kaupungin edustajilla riittää pokkaa lappaa kaupunkilaisen näkökulmasta täysin tarpeettomasti veronmaksajien rahaa valtakunnalliselle rakennusliikkeelle? Mistä tässä oikein on kysymys?