ÄKS

Mielipide: Työelämän pelisääntöihin tarkistus

29.03.2023 17:47

SDP uskoo vahvaan työelämään ja panostuksiin koulutukseen sekä ihmisten peruspalveluihin. Haluamme parantaa työntekijöiden toimeentuloa palauttamalla kiky-maksut takaisin työnantajien maksettavaksi. Tämä hyödyttäisi keskituloisia palkansaajia, kun taas kokoomuksen veroalennukset hyödyttävät vain suurituloisia.

Haluan korostaa myös työelämän reiluja pelisääntöjä, sopimisen kulttuurin ja työmarkkinasääntöjen vahvistamista, sekä työvoimapulan kokonaisvaltaista vastaamista työoloja ja palkkoja parantamalla ja työperäistä maahanmuuttoa lisäämällä.

Me SDP:ssä haluamme myös torjua syrjintää, lisätä työelämän joustavuutta ja tehdä työelämästä perheystävällisempää. Työelämän tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta on parannettava, palkka-avoimuutta lisättävä ja perhevapaita kehitettävä. Työmarkkinarikollisuuteen on puututtava kriminalisoimalla alipalkkaus, vahvistamalla luottamusmiehen asemaa ja lisäämällä työsuojelun resursseja.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen on esittänyt työssään uupuneiden oikeutta sairauspäivärahaan uupumuksen perusteella. Nykyinen järjestelmä ei huomioi työuupumusta sairautena, joka oikeuttaisi sairauspäivärahaan, mikä on kestämätöntä. Me SDP:ssä uskomme yhteiskunnan tehtävään huolehtia kaikista kansalaisistaan ja rakentaa parempi tulevaisuus kaikille suomalaisille.

Näissä vaaleissa on valittava päättäjiä, jotka ovat sitoutuneet edistämään yhteistä hyvää. SDP on sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan, työpaikkojen luomiseen ja hyvinvointivaltion vahvistamiseen. Kannustan kaikkia käyttämään äänioikeuttaan ja vaikuttamaan tulevaisuuden Suomeen. Yhdessä voimme rakentaa paremman tulevaisuuden meille kaikille.

Seppo Ruotsalainen, eduskuntavaaliehdokas, SDP, Äänekoski

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy