ÄKS

Mielipide: Vain äänestämällä voit vaikuttaa Suomen suunnasta

19.03.2023 20:21

Eduskuntavaalit lähestyvät ja suomalaisilla on edessä vaikea valinta. Joko he äänestävät jatkuvuuden tai muutosten tietä.

Nykyinen hallituspohja olisi pienempi paha kuin kokoomuksen ja perussuomalaisten hallituspohja. Luulen, että perussuomalaiset eivät halua ottaa hallitusvastuuta, vaalituloksesta huolimatta pysynevät oppositiossa.

Kokoomus on ilmoittanut haluavansa leikata asumistuesta ja porrastaa työttömyysturvaa. Kokoomus on myös puhunut monien miljardien leikkaamisesta kohdentamatta niitä mihinkään ja puhunut ympäripyöreitä tehostamisesta ja indeksijarruista jne. Miljardien leikkaukset kohdentuvat aina julkisen talouden menetyksien kautta kaikkein köyhimpiin ihmisiin.

Suomessa on yli 700000 ihmistä, jotka elävät alle köyhyysrajan.

Samalla kun hintataso nousee, ostovoima vähenee.

Lasten ja nuorten pahoinvointi lisääntyy. Nuorisopsykiatrian potilasmäärät kasvavat mutta hoidon tarpeeseen ei pystytä vastamaan. Nuorilla on yksinäisyyttä, syrjäytymistä ja erilaisia mielenterveyden häiriöitä. Suomalaiset nuoret kuolevat huumeisiin eniten Euroopassa.

Vaikka Suomi on vielä hyvinvointiyhteiskunta, olisi silti paljon tehtävää.

Näissä vaaleissa ratkaisevassa asemassa on keskiluokka. Keskiluokka liikkuu välillä vasemmalle, välillä oikealle. Ne puolueet, jotka pystyvät ymmärtämään ja ajamaan keskiluokan intressiä voittavat vaalit.

Ilidio Flores, Äänekoski

Vastaa

  1. Sigma sanoo:

    Media ohjaa vaalitulosta mieleisekseen. Esimerkkinä toisen ryyppääminen ja biletys on voimaannuttavaa ja iloinen asia, toisen tuomittavaa ja halveksuttavaa. Tämä vain yksi esimerkki.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy