ÄKS

Mielipide: Vasemmisto ei vie autoasi

26.03.2019 13:42

Vasemmisto ei vie myöskään ruokaasi, eikä palkkatyötäsi. Oikeisto sen sijaan vie ja oikeistolainen politiikka vaarantaa myös terveytesi.

Suomalainen oikeisto on hallituseronsa jälkeen keskittynyt lietsomaan täysin todellisuuden vastaista pelon ilmapiiriä Vasemmiston poliittisista tavoitteista. Liekö heitä itseään ovat omat tekosensa alkaneet hirvittää, koska oikeisto pelottelee ihmisiä niillä asioilla, joita ovat itse maan hallituksessa, ihan vasta puuhanneet suomalaisten enemmistön elämän kurjistamiseksi.

Liikkuminen julkisilla liikennevälineillä on oikeistohallituksen uudistusten jälkeen entistä vaikeampaa. Ihmiset haluaisivat liikkua enemmän, edullisemmin ja ekologisemmin junalla tai linja-autolla työhön, opiskelemaan, harrastuksiin, viihteelle ja lomamatkoille, asioimaan. Berneriläinen liikennepolitiikka taxiuudistuksineen on rampauttanut joukkoliikenteen ja tyrehdyttänyt kokonaan erityisen tuen tarpeessa olevien ihmisten, liikuntarajoitteisten ja vanhusväestön terveyspalveluihin pääsemisen, arkisten asioiden hoitamisen ja yhteiskunnallisen osallisuuden.

Ihmiset eivät pääse kiky-töihinsä, eikä typerän aktiivimallin vaatimia kiky-töitä edes etsimään, ei palkattomiin töihinsä, eikä kyllä yhtään mihinkään muuallekaan ilman jonkinlaista kulkupeliä. Eikä Keski-Suomen syrjäseuduilla tulisi minkäänlaisesta yrittämisestä tai elinkeinon harjoittamisesta yhtään mitään ilman kulkuneuvoja ja toimivia IT -yhteyksiä.

Se on tosiasia, jossa täällä elämme. Suomi ei ole kunnossa, se on rapakunnossa kuten tiestönsäkin.

Tavoitteita ja toimia ilmasto-oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi tehdään nyt, nuoretkin ovat jo huolissaan. Kun puhutaan vasemmistolaisesta oikeudenmukaisuudesta, se ei tarkoita sitä, että köyhimmät pistetään maksamaan nämäkin talkoot välillisten verojen, tasaverojen tai kasvavien polttoaineverojen muodossa. Meidän on uudistettava autokantamme. Se uudistetaan kyllä, kun uusi kestävä teknologia on julkisella rahoituksella tieteen ja tutkimuksen avulla kaikkien saavutettavissa, rahapussin paksuudesta riippumatta. Meidän on saatava liikkua joukkoliikenteellä enemmän ja edullisemmin kuin nyt. Ne on Vasemmiston tavoitteita.

Meidän liikkumista ei helpota yhtään miljardien eurojen hävittäjähankinnat, jotka kaiken kukkuraksi lisäävät ilmasto-ongelmia entisestään.

Siksi toistamme tässäkin vaatimuksemme siitä, että rikkaiden on osallistuttava talkoisiin ja lopetettava tuo jatkuva ininä ja totuuden vääristely. Koko maailmassa köyhien hiilijalanjälki on paljon rikkaiden hiilijalanjälkeä pienempi.

Sirpa Martins

Vasemmistoliitto Keski-Suomi

varapuheenjohtaja

Vastaa

 1. Juhani sanoo:

  Olipa hyvä että paikallinen kommunisti-ikoni taas avautui. Ei voi kuin ihmetellä miten tällainen “mielipide” julkaistaan lehden palstalla. Koko teksti on täynnä tarkoitushakuista vihan lietsontaa ja asiavirheitä mutta sehän varmaan oli tarkoituskin. Nykypäivänä tällainen propaganda ei vain taida enää kansaan upota kuten entisaikaan, nyt on myös oikeaa tietoa tarjolla ja faktat voi jokainen tarkastaa, niitä ei edellisessä kirjoituksessa juurikaan ollut. Kiihotus kansanryhmää vastaan on myös laissa kielletty ja vaalihäirintäkin on tuomittavaa.

 2. Leonid Rinne sanoo:

  Haluaako Sirpa että Kurikan Jaska ostaa Hilpiseltä sähköauton jokaiselle Alkulalaiselle? Ja Valmetti alkaa tekemään sähkötraktoreita tovereille jotka kaappaavat riistäjä-viljelijä Lunttilan pellot?

 3. Seppo sanoo:

  Älä Sirpa pelkää. Ei vasemmiston kannattajat joudu verovaroin mitään yhteisiä palveluita kustantamaan koska he eivät yleensä veroja maksa vaan he elävät toisten maksamilla veroilla/avustuksilla. Eikä kunnon vasurilla ole koskaan varaa sähköautoon eli turha niiden perään haikailla. Ja pahimmat ilmasto-ongelmat (ja vähän muutkin ongelmat…) tulee noista ystävällismielisen itänaapurin koneista ja hävittäjistä joita varmasti riittää tarpeen tulle myös rajan tälle puolen. Ja ihan faktatatietona, hiilinjalanjälki ei todellakaan ole riippuvainen henkilön tuloista tai varallisuudesta. Esim kommunistien emovaltio Venäjä on täynnä köyhiä ihmisiä joiden hiilijalanjälki on todella suuri ja ilmasto-ongelmat valtavia.
  Lopeta sinäkin Sirpa jo totuuden vääristely vaikka vaalit onkin tulossa. Joku raja se köyhänkin huijaamisella.

  1. Otto Normalverbraucher sanoo:

   Vasemmisto ei vie autoasi, mutta se vie sinun perintösi.

 4. Aapee sanoo:

  Oli se niin huono kirjoitus, etten ääntäni anna yhdellekään puolueelle joka käyttää punaista väriä.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy