ÄKS

Mielipide: Veronkevennykset hyvätuloisille eivät ratkaise työttömyyttä

22.01.2023 16:03

Kokoomuksen työllisyyslinja on kylmäävää luettavaa tänä vaalivuonna, jolloin elämisen kustannukset ovat nousseet ja monet ovat huolissaan toimeentulostaan. Vaihtoehtobudjetissaan puolue esittää satoja miljoonien leikkauksia suomalaisten sosiaaliturvaan, samalla tehden miljardin veronkevennykset hyvätuloisille. Nämä leikkaukset eivät ratkaise työttömyyden juurisyitä, vaan ne ainoastaan lisäävät pienituloisten ahdinkoa.

Työikäisten osaamisen kehittämisessä paikallinen ammatillinen koulutus on todella tärkeässä asemassa. Se tarjoaa ihmisille mahdollisuuden hankkia uutta osaamista ja päivittää olemassa olevaa tietoaan, mikä on edellytys pysyvien ja laadukkaiden työpaikkojen luomiselle. Myös kotimaisen energiantuotannon tukeminen vaatii uusiutuvan energian lisäämistä ja sen mahdollistaminen vaatii uutta osaamista työntekijöiltä.

Toisin kuin Kokoomus, SDP haluaa nostaa työllisyysastetta 80 prosenttiin ensi vaalikauden aikana, mutta se ei tee sitä kurjistamalla pienituloisten ihmisten elämää. Sen sijaan SDP esittää panostuksia jatkuvaan oppimiseen sekä työikäisten osaamisen kehittämiseen. Näillä toimilla voidaan luoda pysyviä ja laadukkaita työpaikkoja sekä edistää suomalaisten työllistymistä ja tukea kotimaista energiantuotantoa.

SDP:n linja tarjoaa todellisen vaihtoehdon kokoomuksen kylmäävälle työllisyyslinjalle. Vaalikauden aikana SDP käyttäisi valtion rahoja vastuullisesti ja tasa-arvoisesti, kun taas kokoomuksen vaihtoehtobudjetti heikentäisi suomalaisten hyvinvointia. Äänestäminen ensi kevään eduskuntavaaleissa on tärkeää, ja toivon, että äänestäjät harkitsevat tarkkaan, mikä puolue tarjoaa parhaan linjan työllisyyden edistämiseksi ja kotimaisen energiantuotannon tukemiseksi.

Seppo Ruotsalainen, eduskuntavaaliehdokas, SDP

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy