ÄKS

Mieskuoro Metsot 20-vuotisjuhlakonsertissa kuuluu rakkaus musiikkiin ja yhdessä laulamiseen

14.11.2022 11:10
Mieskuoro Metsoja johtaa Merja Kopare-Närhi.

Mieskuoro Metsojen 20-vuotisjuhlakonsertti lähestyy. Suolahtisalissa 26. marraskuuta pysähdytään juhlistamaan mieskuoron pitkää taivalta. Tapani Mäkinen ennustaa juhlakonsertin kulkua näin: 

 

Tummiin pukuihin ja valkoisiin paitoihin pukeutuneet kuoroveljet seisovat konserttisalin aulassa. Jotkut heistä hipelöivät kauluksen asentoa, toiset taas tarkistavat kaverin solmion suoruutta. Jännitys on käsin kosketeltavaa. Salin avoimista ovista kuluu yleisön puheen sorina, viimeiset kuulijat kiirehtivät avoimista ovista saliin. Kaikki on ennalta sovittua, joten miehet ovat asettuneet stemmoittain sisäänmenoa varten. Sitten kuoronjohtaja antaa kaikille ”yläläpsyt” ja jono lähtee liikkeelle.

Ensimmäisten herrasmiesten astuttua saliin yleisö räjähtää aplodeihin. Ryhdikkäät laulajat astelevat salin portaita pitkin estraadille siistiin kuoromuotoon. Taputukset vaimenevat, kunnes salin keskikäytävää astelee kuoronjohtaja kuoron eteen ja kumartaa yleisölle. Sali täyttyy uudelleen taputuksien pauhusta.

Kuoronjohtaja kääntyy kuoroon päin ja sali muuttuu hiirenhiljaiseksi. Kuorolaiset kuuntelevat aloitusäänet ja katsovat herkeämättä johtajan jokaista liikettä.

Tätä hetkeä on odotettu kauan. Mieskuoro Metsojen juhlakonsertin alku, 20-vuotisen taipaleen kunniaksi, on yhden kädenheilautuksen päässä.

Sitten käsi heilahtaa ja kuuluu, ”Kun poijjaat ne raitilla lauleloo, niin flikat luuli urkujen soivan”. Miesten jännitys purkautuu reippaan voimakappaleen myötä. Laulajien monikymmenvuotinen kiinnostus laulamiseen ja musiikkiin on pitänyt ikääntyneet miehet kiinni elämässä.

Se tunne näkyy ja kuuluu kaikissa laulajissa tämän yhteisen hetken myötä. Konserttiin kulminoituu monivuotinen kokemus, elettyä elämää ja valtava harjoittelumäärä. Muistelemme myös edesmenneitä kuoroveljiä suurella kaipauksella. Monipuoliseen ohjelmistoon on valittu useita rakkaita mieskuorolauluja vuosien varrelta.

Omien laulujen lisäksi on kutsuttu tuttu naiskuoro ja muitakin esiintyjiä täydentämään juhlavaa iltaa. Kaikkia esiintyjiä yhdistää rakkaus musiikkiin ja suuri kunnioitus toisia kohtaan. Musiikki yhdistää niin nuoret kuin vanhat, sen saa kokea tämänkin konsertin aikana. Tervetuloa konserttiin Suolahteen,Suolahtisaliin 26.11. klo 15:00, nauttimaan yhteistä iltaa Mieskuoro Metsojen, naiskuoro Lumouksen, Mieskuoro Sirkkojen kvartetin ja nuorisomuusikkojen seurassa. Johtajana toimii Merja Kopare-Närhi.

Mieskuoro Metsot 20-vuotisjuhlakonsertti Suolahtisalissa 26.11. klo 15

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy