ÄKS

Mieskuoro Metsot valmistautuu 20-vuotisjuhlaansa

11.01.2022 14:34
Mieskuoro Metsot kotisalissaan joulun alla.

Mieskuoro Metsot perustettiin virallisesti 2002, kun Äänekosken Mieslaulajat ja Suolahden Mieskuoro yhdistivät virallisesti toimintansa muodostaen uuden kuoron Metsot.

 

Kuorot olivat jo ennen sitä esiintyneet yhdessä parin vuoden ajan. Uuden kuoron ensimmäiseksi johtajaksi saatiin Veikko Nuuhkarinen, joka oli ennen johtanut Äänekosken Mieslaulajia. Laulajia kuorossa oli Äänekoskelta, Suolahdesta, Jyväskylästä ja Jämsänkoskelta.  

Veikko Nuuhkarisen jälkeen johtajana toimi Kimmo Tuuri ja hänen jälkeensä on Metsoja johtanut Merja Kopare- Närhi. Kuoron nykyiset laulajat tulevat Äänekoskelta, Suolahdesta, Sumiaisista, Laukaasta ja Konnevedeltä.

Korona on vaikeuttanut kuoron toimintaa mm. siten, että sovittuja esiintymisiä ja harjoituksia on jouduttu perumaan. Tästä huolimatta Metsot esiintyi kesällä Pihtiputaalla Keihäskarnevaalien 50-vuotis -pääjuhlassa, järjesti Joulukonsertin ja oli mukana toteuttamassa Äänekosken kaupungin uuden vuoden juhlaa.

Metsot aloittavat tammikuussa harjoitemaan juhlavuoden ohjelmistoa, harjoituspaikkana on Suolahtisali.

Maaliskuussa Metsot esiintyvät kahden muun kuoron kanssa Jyväskylässä, mukana ovat Lumous kuoro Konnevedeltä ja Vaput Jyväskylästä.

Huhtikuussa Vapun aatonaattona on Metsojen perinteinen suosittu Vappukonsertti, joka on teemaltaan viihde- tangokonsertti, sisältäen myös vappuun liittyviä mieskuorolauluja. Konsertin solistisi on kiinnitetty komeaääninen, suosittu Leif Lindeman ja häntä, sekä kuoroa säestää Hietaman NS Viihdeorkesteri.

Loppukevät ja alkusyksy valmistellaan kuoron 20 v juhlakonserttia, joka pidetään myöhemmin syksyllä loka-marraskuussa. 

– Tervetuloa mukaan mukavan, rennon ja laulavan miesporukan harjoituksiin Suolahtisalille.  Ehdit mukaan vielä juhlavuoden laulujen harjoitteluun, Metsojen riveistä yllytetään.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy