ÄKS

Miljoona roskapussia -kampanja on innostanut äänekoskelaiset yhdessä talkoisiin

17.05.2023 08:40

Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa äänekoskelaiset ovat keränneet jo 500 roskapussia! Kampanja jatkuu vielä 14.6.2023 asti, jolloin koko Suomen tulokset julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Äänekosken kaupunki kannustaa kaikkia osallistumaan roskienkeruutalkoisiin.

 

Kerätyt roskapussit voi ilmoittaa Ylen laskuriin osoitteessa yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia. Hanskoja ja pusseja on jaossa kaikissa Äänekosken kirjastoissa ja kampanjaroskikset löytyvät:

  • Sammonkatu, Tori, Äänekoski
  • Wessmanninkatu 2, Äänekoski
  • Koulutie 6, Sumiainen
  • Kauppatie 2, Konginkangas
  • Asemakatu 18, Suolahti

Lukuisat kaveriporukat, yhdistykset ja kerholaiset ovat talkoilleet roskienkeruussa Äänekoskella. Esimerkiksi tulevana perjantaina 19.5. Suolahden yhtenäiskoulun 300-henkinen väki lähtee yhdessä roskienkeruutalkoisiin. Aivan mahtavaa ja esimerkillistä toimintaa!

– Somessa voit seurata tai lisätä omiin julkaisuihisi #MiljoonaRoskapussia, #RoskapussiIlmiö ja @Äänekosken kaupunki, niin voimme jakaa roskienkeruutunnelmia myös kaupungin kanavissa, kaupungilta innostetaan.

Roskapussi-Ilmiössä oli mukava tunnelma

Äänekosken kaupunki ja Sammakkokangas Oy järjestivät yhdessä Roskapussi-Ilmiö -tapahtuman 13.5.2023 ja päivä veti kaupungintalolle yli 50 kävijää.

Ala-Keiteleen musiikkiopiston nuoret harmonikot ja laulajat vetäisivät konsertin Abban suurimpia hittejä ja kohottivat tunnelman kattoon. Sammakkokangas ohjeisti lajittelussa niin pieniä kuin isoja ja sähkölaitteiden keräykseen tuotiin melko retroakin tavaraa. Lelunvaihtotori toi iloa monelle lapselle. Jäljelle jääneet lelut, joita kertyi runsaasti, lahjoitetaan ukrainalaisille lapsille Äänekoskella.

Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara liikkuu taas ja oli mukana menossa hauskojen pelien ja sumopainin merkeissä. Myös kaupunginjohtaja Matti Tuononen saatiin houkuteltua mukaan kisailemaan. Koskelan kuvataidekoulun Roskat veks -julistenäyttely ilahdutti aulassa ja aktiivinen Äänekosken asukasyhdistys oli koonnut informatiivisen vieraslajinäyttelyn.

Arvonnassa oli palkintoina Hiskinmökin saunailtalahjakortti, Äänekoski-tuotepaketti ja Sammakkokankaan lahjoittama linnunpönttö. Voittajille on ilmoitettu tekstiviestillä.

Kiitos kaikille tapahtumassa mukana olleille!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy