ÄKS

”Minulle rakasta soolokitarahommaa” sanoo Ääniä Festivaalille tuleva Teemu Viinikainen

24.07.2022 11:51
Teemu Viinikainen Ääniä Festivaalille la 30.7. Kuva: Paul Paasimaa

Kitaravirtuoosi, monien huippubändien ja artistien kysytty luottokitaristi, Teemu Viinikainen tulee Ääniä Festivaalille aivan yksin, seuranaan kitara. Äänekosken valtuustosalissa saadaan kuulla maailmanluokan tähteä, mutta mitä saadaan kuulla – sitä ei tiedä artisti vielä itsekään!

 

Teemu Viinikaisen soitossa ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti kulkevat käsi kädessä. Häntä kuunnellessa ja katsoessa ei voi olla huomaamatta läsnäolon vahvaa merkitystä kun mies ja kitara muuttuvat yhdeksi. 

Viinikaista voidaan tituleerata myös Keitelejazz -veteraaniksi, sillä hän on esiintynyt legendaarisella festarilla ”ainakin” kuudesti. 

– Ja taas mä pääsen Äänekoskelle. Keikkakutsu tuli vähän yllätyksenä, mutta iloisena sellaisena, hankasalmelaissyntyinen ja nyttemmin jyväskyläläistynyt Viinikainen hihkaisee. 

Soolokitarahommaa, tuumaa soittaja. 

– Ajatuksena on soittaa omia lempikappaleita pitkien aikojen takaa: tunnettuja jazz -kappaleita, tunnettuja kotimaisia sävellyksiä. 

Kun aikansa lypsää, saa yhden nimen nyhdettyä. 

– Todennäköisesti Rakastan elämää. 

Siis tämä Georg Otsin tunnetuksi tekemä ikivihreä! 

– Todennäköisesti kuullaan myös yksi Stingin kappale, eli saattaa tulla fiiliksen mukaan vähän mitä sattuu. Jazzmuusikolta on turha kysyä settilistaa ennen keikkaa, sillä vasta keikan edetessä tietää mitä soittaa. Tämä kuuluu oleellisena osana työnkuvaan, Viinikainen naurahtaa. 

Koronavuodet olivat siinä mielessä onnekkaat, sillä kurjasta tinnituksesta kärsivä Viinikainen oli jo päättänyt jäädä keikkatauolle.

– Olen nyt jyväskyläläinen, enkä muuksi muutu, sillä sijainti on minulle mitä parhain, pitkään Helsingissä asunut sanoo. 

Viinikainen sanoo, että hänellä oli hyvä tuuri koronan suhteen. 

– Yksi osa Jyväskylään muuttoon oli pahentunut tinnitus. Jäin keikkatauolle ja sain JAMKIlta kitaransoiton opettajan paikan syksyllä 2019 ja maaliskuussa alkoikin se korona. 

Kesään kuuluu sopivassa suhteessa lomailua ja keikkailua ennen Äänekoskelle tuloa Viinikaista kuullaan Laitilassa, Uudessakaupungissa ja Konnevedellä. 

– Sitten vielä Tampere ja Iisalmi. Pitkästä aikaa putki päällä. On sooloa, Avaraa, Jukka Perkoa ja Hannu-Pekka Björkmania eli kolmea eri kokoonpanoa, Viinikainen kertoo. 

Soolokeikka on soittajalle mieluisin. 

– Se on mun oma juttu ja saan päättää hyvässä ja pahassa kaikesta. 

Keikkamatka ei ole nyt pitkä, kun Viinikainen hurauttaa uutta moottoritietä pitkin Äänekoskelle ensi lauantaina. 

– Junaa odotellessa! 

Teemu Viinikainen 

Äänekosken kaupungintalo, valtuustosali 

La 30.7. klo 15.30 ovet auki klo 15

Liput 15/12 

Lippukauppaan

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy