ÄKS

Miten menee, Vertti Takala?

18.04.2020 13:48 (muokattu 18.04.2020 13:50)
Korona tyssäytti äänekoskelaisen Vertti Takalan matkanteon Espanjan mestaruussarjassa. Kysyimme taitavan ajajan kuulumisia.
Espanjan mestaruussarjaa ajava Vertti Takala on koronan takia koti-Suomessa, mutta palo päästä pian takaisin radoille on kova.

Kysyimme Vertti Takalan kuulumisia. Mitä kuuluu?

– Hyvä tilanne on meikäläisellä, vaikka korona vähän haittaa treenaamista. Meillä ensimmäiset testit peruuntui Espanjassa kokonaan ja huhtikuun alun ensimmäinen kisakin jää ajamatta. Yhden treenireissun ehdin alkuvuodesta heittää Espanjassa, ja meno jatkui siitä mihin viime kaudella jäätiin. Harjoituskisoissa ajo maistui ja kellokin tykkäsi: otettiin paalupaikka ja kisan voitto aika hyvillä kierrosajoilla. Senkin takia nyt harmittaa, kun eka kisa olisi ollut tuolla samalla radalla, niin olisi voinut olla hyvät mahdollisuudet uusia voitto ihan omassa sarjassakin. Mutta nyt tämän aikaa treenailen Suomessa sen minkä pystyy, jääradoilla ja asfaltilla.

Millä pyörällä ajat tällä hetkellä?

– Yamaha R6, sama pyörä jolla ajoin viime kaudenkin. Sillä jatketaan, mutta vähän uutta palikkaa on pantu alle, iskunvaimennusta sun muuta paranneltu. Supersport 600-sarjassa ei oikein muita pyöriä ole muillakaan, se on lähtökohdiltaan jo hyvä ja tehokas, mutta myös päiviteltävissä.

Mitkä ovat tavoitteesi tälle kaudelle?

– Kauden tavoitteet on ekoista kisoista lähtien tavoitella podiumipaikkaa ja ottaa joka viikonlopusta tarjolla olevat maksimipisteet. Kausi on pitkä ja kestää vuoden loppuun asti, niin puolessavälissä voi vielä päivittää suunnitelmia ja tulostavoitetta tarpeen mukaan.

Mikä on ollut urasi hienoin hetki? 

– Kyllä se on varmaan vuonna 2018, kun voitin kaikki kolme Suomen mestaruutta samana vuonna. Viimeinen Road Racing -kisa järjestettiin vielä Motoparkissa, ja olin yhden pisteen päässä voitosta kun lähdettiin ajoon. Kun ruutulippu heilahti niin olihan se hieno fiilis. Saa nähdä, jos sitä pääsee vielä kokeilemaan uudestaan, ei niitä hirveesti oo ketkä on voittanut kaikki kolme titteliä saman vuoden aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy