ÄKS

Mökkikaupan kysyntä ylittää tarjonnan Äänekoskella

21.06.2020 11:44
Mökki veden äärellä on haluttu kesänviettopaikka.
Merja Parviainen OP Kodista kertoo, millainen mökkiparatiisi ostajilla on nyt haaveissa.

Kesä on mökkikaupan sesonkiaikaa. Ensimmäiset lämpimät päivät houkuttavat selaamaan myynti-ilmoituksia. Takavuosina hiljaisesti käynyt kauppa on OP Koti Keski-Suomen Merja Parviaisen mukaan näyttämässä vilkastumisen merkkejä.

– Markkinoilla olleet mökit liikkuivat hyvin, ja tällä hetkellä ei paljoa tarjolla olekaan. Myyjät eivät ole vielä aktivoituneet, se voi johtua koronasta tai siitä että viime vuosina mökit eivät ole menneet niin hyvin kaupaksi. Nyt on ollut vaikea ennustaa, mitä markkinoilla tapahtuu, Parviainen toteaa.

Mökkejä kysellään kuitenkin säännöllisesti, ja kysyntä ylittääkin tällä hetkellä tarjonnan. Ostajat eivät kaipaa luksushuvilaa, vaan Parviaisen mukaan perusmukavuuksilla varustetut ja veden äärellä sijaitsevat mökit herättävät varmasti kiinnostusta.

– Ei tarvitse olla poreammetta, mutta moni odottaa että edes sähkö tulee mökkiin. Jos vesikin tulee hanasta, niin se on jo aika kova sana. Ihmisten vaatimukset ovat muuttuneet vuosien mittaan, ja kyllä täkäläiset mökin ostajat haluavat mielellään sen järvenrantapaikan, Parviainen listaa.

Moni unelmoi omasta kesäpaikasta vietettyään pitkän koronakevään kerrostalon neliöissä. Markkinatilanne näyttäisikin myyjien kannalta hyvältä. Parviainen miettii, että myös mummonmökki-ilmiötä voidaan odotella uudelleen nousevaksi.

– Viime aikoina ei ole paljoa kyselty sellaisia mummonmökkejä, joissa on pieni perunamaa, mutta voi hyvinkin olla, että tämän ajan myötä kiinnostus sellaisiinkin lisääntyy, Merja Parviainen vinkkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy