ÄKS

Musakorneri 5 vuotta – katso onnittelulauluvideo!

14.11.2019 05:00
Synttäreitä juhlitaan musiikin merkeissä. Kurkiaura pisti oikein isolleen, keitti kakkukahvit ja lauloi onnittelulaulun päälle. Laulun on säveltänyt ja sanoittanut Sohlmanin Jone. Kiitos Kurkiauralle muistamisesta! 
Tänään on juhlan paikka! 14. marraskuuta on päivä, jolloin kunnioitettu, tuo perjantai-iltojemme ratto, eli Musakorneri täyttää kokonaisen kädellisen sormia. 

 

Viiden vuoden ajan on ÄKSän Musakornerin kellarissa valittu perjantain levylautaselle äänekoskelainen tai äänekoskelaislähtöinen biisi. Valintaan on riittänyt myös yhteys Äänekoskeen, ja joskus löytynyt yhteys on ollut ohut. Ei kuitenkaan koskaan niin ohukainen, etteikö kellaritoimitus olisi härskisti ominut kappaletta äänekoskelaiseksi.

– Nopea laskutoimitus kertoo, että olemme tehtailleet Musakornerin kirkuvan fanilauman iloksi 260 biisiä ja extrat päälle. Se on kova saldo. Voimme sanoa käsi sydämellä, että kyllä koskelaiset ovat musiikintekijöitä ylitse muiden, toimituksessa hihkutaan ja otetaan lisää kakkua.

Myös Äänekosken kaupungin kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen on laittanut merkille Musakornerin olemassaolon.

– On tosi tärkeää ja mahtavaa, että meiltä löytyy tällainen kanava ja väylä. Tiedän, että ÄKSän sivuille julkaistut biisit ja videot saavat näkyvyyttä ja kuuluvuutta musiikintekijöille ja harrastajille, Laura-Kristiina sanoo.

Kultturituottaja kuuntelee hämmästyneenä, kuinka paljon ovat muusikot saaneet aikaan.

– Tämä kertoo musiikin harrastamisen laajuudesta kaupungissamme. Kulttuurin hyvinvoinnin vaikutukset ovat kiistattomia, ja tutkimusten mukaan kulttuuri tuo hyvää elämään. On upeaa, että musiikin harrastamisen ohella pääsee tuottamaan iloa itselle ja muille, Moilanen sanoo ja onnittelee viisivuotiasta.

Ärmyn puheenjohtaja Mikko “Nupa” Nurmi on aina perjantaisin kuulolla. Hän myöntää, että pari kertaa on jäänyt biisi kuuntelematta, mutta se annettakoon näin juhlahumussa anteeksi!

– Musakorneri on meille aivan älyttömän hieno asia. Se muistaa nostaa oman seutukunnan tekijöitä upeasti esille.

Nupa kiittelee Musakorneritoimitusta monipuolisuudesta, sillä eetteriin kelpaa genre kuin genre.

– Hienosti on saatu kuulla biisejä Psykoanalyysistä Leifiin, Nupa kiittelee.

Nupa muistaa mainita myös sen, kuinka Musakorneri muistaa muistuttaa Äänekoskelta ponnistaneiden ammattimuusikoiden tekemisistä.

– Ilman Musakorneria ei välttämättä muisteta, että Swallow the Sun on lähtöisin Suolahden Nappamäen perukoilta. Kauton Peten viimeisin videokin oli mieluista katsottavaa. Meiltä on ponnistanut melkoisia tekijöitä kansainvälisille areenoille asti, Nupa muistuttaa.

Ärmyssä on huomioitu Musakornerin merkitys harrastajille.

– Kaikki mikä edistää ja tuo näkyvyyttä paikallisille musiikille on plussaa, Nupa päättää.

Pistä Musakornerimaraton päälle: kaikki julkaistut biisit löytyvät ÄKSän verkosta, osoitteesta www.äks.fi

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy