ÄKS

Musakorneri: Confusion Field – Disconnection Complete

16.04.2021 18:00
Confusion Field - Disconnection Complete levyn kansi.

Tuoretta paikallista musiikkia on tänään paljolti tarjolla, musakornerissa käsittelyssä Confusion Fieldin debyyttilevy. Musakorneri onnittelee lämpimästi tuoreen levyn julkaissutta Confusion Fieldiä. 

Confusion Field on äänekoskelaisen Tomi Kankaisen sooloprojekti, joka on alkanut vuonna 2017. 

80-luvun lopulta aktiivisesti soittaneelle Kankaiselle juurille palaaminen, tuntui tähän väliin toimivalta ja luontaiselta vaihtoehdolta.

– Ennen Confusion Fieldiä on tullut soitettua vähän ristiin rastiin erilaisissa projekteissa ja kokoonpanoissa, Kankainen kertoo. 

Kankaiselle proge on ollut se genre, josta hän on pitänyt aina eniten. Kokonaan yksin uuden projektin aloittaminen mahdollisti musiikin tekemisen puhtaalta pöydältä suoraan sielusta. Ensimmäinen vuosi albumin teosta kuluikin kokonaan yksin biisien parissa ahertaessa. 

– Muutaman valmiin demon jälkeen otin vanhoihin soittokavereihin yhteyttä, että haluaisivatko he auttaa biisien kanssa, kertoo Kankainen. 

Albumissa ovat olleet siis mukana myös rummuissa Petri Honkonen sekä kitaran varressa Markus Jämsen

Yhdeksän biisiä sisältävä albumi on vähitellen hauduteltua progerockia, jota on äänitetty ympäriinsä, suurimmilta osin kotistudioilla. 

Confusion Fieldin ensimmäiset digijulkaisut “Sky Is Never the Same” ja “Distorted Reality” tulivat vuonna 2019. Julkaisut ottivat kivasti tuulta alleen ja päätyivätkin radiosoittoon progeen keskittyneille pienkanaville muunmuassa Britteihin, Jenkkeihin, Kanadaan, Saksaan, Ranskaan ja Puolaan. Uuden projektin vastaanotto on siis ollut lämmintä. 

Mutta nyt on levyn vuoro. Confusion Fieldin debyyttilevy “Disconnection Complete” tuli uunituoreena ulos tänään 16. huhtikuuta, niin digijulkaisuna eri striimipalveluissa, kuin fyysisenä kappaleenakin CD-levyn muodossa. Levynkannet, sekä nettisivut on suunnitellut ja tehnyt oululainen graafikko Petri Lampela. Levyn masteroinnin on tehnyt Questhouse. 

– Halusin lähettää valmiin tuotoksen masteroitavaksi ammattilaiselle, jotta lopputuloksesta tulee valmiin kuuloinen ja mahdollisimman hyvä, Kankainen kertoo. 

Taitavasti tuotettu levy on melankolinen progekokonaisuus, silauksella metallia ja poppia. Maailmaa ja ihmismielen ongelmia tutkaileva levy on hieno musiikillinen tulkinta nyky-yhteiskunnasta.

Musakorneri nostaa hattua ja toivottaa menestystä levylle! 

https://www.confusionfield.com/

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy