Musakorneri: Kosken Laulu – Myrskyluodon Maija


Kosken Laulu tekee kunniaa Myrskyluodon Maijalle.

Musakorneritoimituksessa vietetään äitienpäivän aatonaattoa, ja pohditaan, kuinka jokainen äiti on oman elämänsä Myrskyluodon Maija.

TV-sarja Myrskyluodon Maija (1976) on rankka tarina suomalaisen naisen selviytymisestä elämän kalliolla ja aallokossa. Vastoinkäymisten ja menetysten rinnalla kulkee onneksi valon pilkku.

Nuorempi polvi ei ole kenties itse sarjaa nähnyt, mutta Lasse Mårtensonin säveltämää tunnusmelodiaa, Myrskyluodon Maijaa (Stormskärs Maja) ei ole kukaan voinut olla kuulematta. Sävelkulku on nimittäin sellainen, että se pysäyttää heti ja kerrasta. Alkuperäiset sanat on ruotsinkieliset ja Benedict Zilliacus kynästä kotoisin, suomeksi sanat kääntyivät Jukka Virtasen toimesta. 

Monenlaista versiota kappaleesta on vuosikymmenten aikana kuultu esitettävän, ja tällä kertaa kunniaa upealle teokselle antaa Kosken Laulu, solistinaan Marja Anttila. Esitys on tarttunut kameran rullaan valtuustosalissa vuonna 2018 järjestetyssä itsenäisyyspäiväjuhlassa.

Myrskyluodon Maija istuu jokaiselle äidille kuin vaipparuljanssi, pyykkiralli, yösyötöt, ruokahuolto ja kaiken maailman murheet ja huolet. Oli miten oli, näitä äidin hommia jokainen äiti muistelee onnellisen kaihoisana viimeistään silloin, kun se viimeinenkin linnunpoikanen on lentänyt pois pesästä. Äitinä olo on ihanaa!

– Tämä on upea, ja kylmä väre meni läpi asti. Sunnuntaina on meidän päivä, joten lämmintä onnea kaikille äideille, toivottaa Musakorneritoimituksen äiti ja famu!

Vastaa