ÄKS

Musakorneri: Maija Kaunismaa – Onni jonka annoin pois

05.06.2020 18:00 (muokattu 05.06.2020 21:07)
Musakornerissa kuljetaan Koivistonkylällä Reino Helismaan jalanjäljissä. Tälle perjantaille on luvassa videoita kaksin kappalein!

Laulaja-säveltäjä Maija Kaunismaan toinen sooloalbumi The Pine House Songs julkaistaan 8. kesäkuuta. Kaunismaa tunnetaan upeasta ja persoonallisesta lauluäänestään sekä tarttuvasta sävellystyylistään. Uuden popalbumin kappaleet käsittelevät muun muassa menetettyä onnea, elämän ainutkertaisuutta, sukupolvilta toisille siirtyviä taakkoja, yksinäisyyttä ja laulamisen lohdullisuutta.

Koska Musakorneri, löytyy upealle laulajalle, Maija Kaunismaalle, vahva side Äänekoskelle.

– Meidän perheen linkki sinne Äänekoskelle on siis alunperin minun kauttani, tarkentaa Maijan puolisko Mikko Ijäs.

Mikon isoäidin perhe, Sihvoset, muuttivat Koivistonkylälle evakkoon Karjalasta.

– Nätkilän tila on edelleen meidän suvun omistuksessa ja olen viettänyt siellä kaikki kesäni aina siihen saakka kun olin 19-vuotias ja mummoni lakkasi käymästä siellä. Nykyisin tilaa hoitaa pääasiallisesti äitini, mutta Maija, minä ja meidän poikamme Oskar käymme siellä yhä kesäisin lomailemassa. 

Koivun tila on Nätkilän naapurissa, ja siellä itse Reino Helismaa asui siellä kesiään 1920- ja 1930-luvuilla.

– Maija sai Helismaan perikunnalta oikeudet uudelleensäveltää Helismaan laulutekstin Onni jonka annoin pois uudelleen tätä levyä varten. Minä myös käänsin laulun englanniksi, sen nimeksi tuli Happiness I gave away. Molemmat versiot tulevat maanantaina 8.6. julkaistavalle levylle, Mikko kertoo.

Molemmista versioista on myös tehty musiikkivideot, jotka julkaistiin ennakkosigleinä jo viime vuoden puolella. Nytpä juuri, levyn julkaisun aattona on hyvä hetki katsella niitä täällä Musakornerissa.

Maailmantilanteesta johtuen albumin konserttikiertue järjestetään vuonna 2021 Suomessa ja Yhdysvalloissa – WOW!

– Tämä on upea sävelmä sekä laulu, jolle Maija sekä koko orkesteri tekevät isosti kunniaa. Uskomme täällä Musakornerin etäpäätteellä, kuinka Repe Helismaa hykertelee siellä jossain, pilven reunalla tai muissa ulottuvuuksissa Maijan levyä kuunnellessaan. Terveiset ja kiitokset Repelle samalla kun huokaistaan ja otetaan hellehattu pois päästä. Ja kiitos Maijalle, että hienoa tekstiä pidetään hengissä!

The Pine House Songs -levyllä soittavat Kaunismaan (laulu, koskettimet ja piano) lisäksi Mikko Ijäs (rummut ja lyömäsoittimet) ja Aki Sihvonen (basso, kitarat ja taustalaulu). Levyllä vierailevat muusikot Chris Hackman (taustalaulu), Annukka Hirvasvuopio-Laiti (joiku), Maija Kauhanen (kanteleet, lyömäsoittimet ja taustalaulu) sekä Pekka Silén (nokkahuilut). 

(Video avautuu kyllä, kun klikkaa Youtube -linkkiä.)

ja kerta kiellon päälle, lontooksi laulettuna, Happiness I gave away:

https://www.youtube.com/watch?v=GYK0elCPces&app=desktop

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy