Musakorneri: Pakotie – Vastarannalla


Teijo vasemmalla, Timo oikella, ja loput Pakotiestä tuossa keskellä.

Aikansa se kesti, mutta kun oikea porukka löytyi, maan alta kaivautui esiin Pakotie.

 

Lankinen, Stindy eli Suolahden Katvelasta Timo Korhonen, Dalle ja Teyo – tuo Tippalan lahja Ramopunkille eli Teijo Hintikka, ovat vuosien varrella törmäilleet useampaan kertaan ja aina on syntynyt pahaa jälkeä. Teyon ja Stindyn Mopot päristeli jo 40 vuotta sitten suolahtelaisia sorateitä ja 90-luvulla rokkaus jatkui Stadissa nimellä Usher Boys.

– Uubeetä tuotti (ja siinä myöhemmin myös soitti) eräskin Wanna-Bees-kitaristi-laulaja Lankinen, Teijo ja Timo muistelevat yhteen ääneen.

Usher Boysin viettäessä hiljaiseloa Teyo ja Dalle tekivät vaalityötä nimellä Nixonix.

– Se kävi voittamassa Ramoviisut 2008 kappaleella Takaisin Havannaan.

Samaan aikaan Stindyllä ja Lankisella oli Booster, jonka biisejä löytyy Pakotien setistä 2020.

– Vuosien varrella Dalle on rummuttanut myös 70-luvun Vihanneksissa ja Kimmo Liskomäen yhtyeessä. Stindy on nähty ja kuultu Rehtoreissa, Tappajatomaateissa, 70-luvun Vihanneksissa sekä Cheemoesissa. Ympyrät alkoivat sulkeutua, kun vanhat bändit hiipuivat tai siirrettiin telakalle. Piti löytää yhteinen Pakotie.

Pakotie on rouheaa rokkia murisevin kitaroin ja melodista poppia stemmalauluilla sokeroituna. Ja kyllä sieltä vahvasti punkee punk ja mouruaa ramo.

– Karkasimme studioon ja tuloksia kuuluu jo nyt – hyvissä ajoin ennen Ramopiknikiä 2020! Kuten palindrumpali sanoo: Ei toka – Pakotie!

Musakorneritoimituksen Suolahden etäpisteessä painetaan jännittyneenä play-nappulaa.

– Kyllä! Aivan on tunnistettavaa kamaa, 50-prosenttisesti suolahtelaisvoimaa, jossa on aistittavissa ripaus Riihivuoren sahaa, sekä katku Mopojen kakstahtibensaa. Joko buukataan keikka kotikonnulle?

Pakotiellä ovat Lankinen – kitarat, taustalaulu Stindy – basso, taustalaulu Dalle – rummut Teyo – laulu

 

Vastaa