Musakorneri: Seppo Närhi – Riita halki ja voita väliin


Tänään ei Musakornerissa käytetä mitään kevytlevitteitä.

Äänekoskelaissyntyinen tähtiartisti, Seppo Närhi, muistuttaa näinä tunteiden kiristämissä koronakaranteeneissa, että riidellä ei kantsi. Tai jos homma eskaloituu riitelyksi, ei riidellä ainakaan verissäpäin eikä ikävillä sanan säilillä. Pistetään riita halki, ja voita väliin! Sopu on kivempi.

Hectorin kynäilemä Riita halki ja voita väliin on Syksyn Sävel -kilpailun satoa yli neljän vuosikymmenen takaa. Tarkkaavaiset katsojat pannee merkille sen, että vuoden 1979 farkkumuoti alkaa taas nostaa päätään. Vielä kun osattaisi pitää käsiä noin coolisti farkun taskuissa!

Seppo Närhi syntyi Äänekoskella vuonna 1949. Ensimmäinen levytys on Kalmar Unionin kanssa vuodelta 1973. Hittilista laitettiin uusiin kuosiin, kun pari vuotta myöhemmin julkaistiin soololevy Närhi. Tuolta vinyyliltä ja c-kasetilta radiohitiksi nousi Prinsessa 65. Sepon tytär, Laura Närhi jatkaa isänsä viitoittamalla musikaalisella tiellä.

– Syksyn Sävel oli vuoden kohokohta, ja niin on ollut tänä kyseisenä vuonnakin nenä kiinni telkkarissa. On nimittäin takaraivoon tarttunut tämäkin iskelmä, ja ainakin kertsi menee yhä kuin vettä valaen, Musakorneritoimituksessa hoilataan.

Vastaa