ÄKS

Musakorneri: Shadecrown – Rain’s Edge

09.08.2019 18:00
Shadecrown.
Jos tästä maasta jotain löytyy joka sormelle, niin hyttysiä ja metalliyhtyeitä. Vain toisen määrää Musakornerin toimitus haluaisi vähentää.

 

Nyt on tiukkaa menoa! Lokakuussa toisen pitkäsoittonsa julkaiseva 1/3 äänekoskelainen Shadecrown on viettänyt pitkiä hetkiä levynteossa ja ottanut aikaa siihen keikkakalenterin kustannuksella. Keikkatauon jälkeen paluu lavoille tapahtuu tänä viikonloppuna Pub Markuksessa, missä Shadecrown villitsee metallifaneja myös uuden levyn herkuilla.

Shadecrownin toisinkoislevy julkaistaan 11.10.2019, ja bändin nokkamies Saku Tammelin kertoo bändin menneen eteenpäin edelliseen levyyn verrattuna.

– Levyltä oli aika haastavaa lohkaista singlejä, jotka kuvaisivat koko levyä, koska levyn musiikillinen tarjonta on melko monimuotoista. Tarkoitus oli olla tekemättä tylsää levyä ja mielestäni siinä onnistuttiin. Toisena sinkkuna julkaistiin yksi levyn menevimmistä biiseistä “Rain’s Edge”, joka on melko raskas mutta silti melodinen. Biisi kertoo kahdesta liian erilaisesta ihmisestä joista toinen haluaa elää tasaisessa, kivuttomassa arjessa ja toinen haluaa elää elämäänsä täysillä, vaikka se välillä sattuisi. No eipähän siinä lopulta kovin hyvin käy, mutta ei siitä sen enempää, Tammelin vihjaa.

Antaa myös muiden kertoa fiiliksiään levynteosta ja keikoille paluusta:

– Lauluista voisin sanoa, että kivuttomammin meni vaikka niitä jankattiin ja hiottiin enemmän, kuin ekalla levyllä. Ehkä jopa lievää kehitystä havaittavissa, Jari Hokka linjaa.

– Hienoa päästä takasin Makeen louhimaan pitkästä aikaa. Nauhotukset rumpujen osalta meni kohtalaisen kivuttomasti. Komppeja sovitettiin uusien ideoiden pohjalta jämäkäksi kokonaisuudeksi. Mielestäni soundit ja biisit ovat myös paremmat edelliseen levyyn verrattuna, Kalle Varonen intoilee.

– Kitaranauhotukset meni melko kivuttomasti, vaikka välistä saattoi sammahtaa keittiön lattialle. Oli hieno juttu, että pääs pätkän säveltämään itekkin levylle ja tietty muutaman soolonpätkänkin. Biisithän oli melko valmiina lukuunottamatta levyn päättävää Tracesia ennen kun tulin bändiin. Odotan kyllä keikkaa innolla koska tämä on eka keikkani tämän bändin kanssa ja mitä aiemmin oon livenä nähnyt niin musiikki toimii livenä he*vetin hyvin, uhoaa tuore kitarasankari Tomi Tikka.

Shadecrown on kiitollista kuunneltavaa, vaikkei genreä fanittaisikaan.

– Vaikka meininki on kovaa, sanat koskettavat! Tätä tekee mieli laulaa mukana, vaikkei äänihuuli ihan Jarin taitoihin taivukaan. Huomenna Makessa heiluu kyllä tukka tämän tahtiin, Musakornerista hihkaistaan.

Jari Hokka – laulu
Joonas Vesamäki – kitara
Tomi Tikka – kitara
Saku Tammelin – koskettimet
Janne Salmelin – basso ja laulu
Kalle Varonen – rummut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy