Musakorneri: Sirpa Martins – Tuutulaulu Lauralle


Tänään Musakornerissa kuullaan tarina tosielämästä. 
 
 
 Kansanedustaja Anna Kontulan toukokuinen Fb-tilapäivitys pysäytti Sirpa Martinsin.
– Annan koskettava kirjoitus suorastaan huusi säveltä. Elokuussa pinskujen musaleirillä sitten Liimataisen Heinin kanssa sävelsimme ja sovittelimme laulua. Samalla sain liikkeelle ainakin kymmenen vuotta suunnittelemani Toisenlaiset tuutulaulut– levyn. Tuutulaulu Lauralle on nyt siis ensimmäinen, Sirpa kertoo.
 
Toiminimi Ville Veikko Liekkinen on mestarillinen studio- ja musiikkimies, hän on viilaillut kappaleeseen oivat saundit.  Vai mitä sanoo tähän Heini Liimatainen?
–  Lopputuloksesta tuli parempi kuin uskalsin odottaa. Tuntuu, että itsekin hieman tuntisin Annan mummia, Lauraa. Hänen tarinansa elää meissä kaikissa. Puoluekokouksessa Kuopiossa tänä viikonloppuna pääsemme vihdoin laulamaan laulun yhdessä ja Kisällitärhengessä tietysti stemmoissa.
 
Entä mitä tuumaa sanoituksen ”vahingossa” tehnyt kansanedustaja. Laura Juslèn on hänen mummonsa, jonka elämästä laulu kertoo.
– Ihana laulu, sanoo Anna.
 
Musakornerissa jäädään mietteliääksi. Pohdimme, että tällaisia lauroja tarvitaan. Jokaiselle ei vain sellaista eteen tupsahda.
– Elämänmeno on sen sorttista, että apua tarvitaan. Mummoista ja papoista on suuri apu monelle. Myös naapuriapu on arvossaan. Voi kunpa kenekään ei tarvitsisi jäädä yksin pärjäämään. Ja voi kunpa nämä avuliaat ihmiset eivät veisi omia voimavarojaan muita auttaessaan. Sävel on hieno, se taitaa soida korvissa nukkumattia odotellessa, Musakornerin kellarissa pohditaan.

Vastaa