ÄKS

Musakorneri: The Young One & The Old Ones – The Painter

24.07.2020 18:00
TYO&TOO Willessä 28.6.2020.

Siitä alkaa olla jo neljä vuotta, kun Painotalolla juhlittiin Kanadan lahja maailmalle -lauluntekijä ja tulkitsija Neil Youngin syntymäpäiviä. Näissä pirskeissä esiintyi Jaska Liimataisen kokoama pumppu The Young One & The Old Ones, tuttavallisemmin TYO&TOO. Nyt saamme kuulla lisää. 

 

Harvinaista herkkua. Ja nyt emme puhu synttärikakusta. Nyt puhutaan bändistä. Painotalon kemujen jälkeen on bändillä ollut kysyntää, mutta Äänekoskella on saatu nauttia tästä antimesta vain kolmesti: viimeksi synttäreillä ja sen jälkeen kahdesti Willessä.

Molemmilla keikolla on saatu laittaa merkille, kuinka Neil Youngin true fanit tulevat paikalle hyvissä ajoin täyttämään eturivin pöytiä. Eikä suotta, herkkua on saatu kuulla korvakäytävien täydeltä, ja keikan jälkeen on saatu kuulla analyysiä sekä soitannasta, tulkinnasta, sovituksista, sooloista että itse tarkkaan pohdistusta biisilistasta.

– Tässä on vain yksi “harmittava” juttu. Tuo Jaska laulaa nimittäin erittäin paljon paremmin kuin Neil. Biisit on sovitettu bändille loistavasti, ja sovitukset tekevät kunniaa kappaleille. Tälle keikalle mukaan otetut uudet biisit sattuivat olemaan itselleni niitä kaikista tärkeimpiä, nimeltä mainitsematon Tero kiittelee.

Korona kuivatti livekeikat, mutta onneksi staget alkavat taas täyttyä. ÄRMY on hoitanut tonttiaan kesäkiertueen nimissä, ja hyvin on homma toiminut. Paikalliset muusikot ovat saaneet keikkailla paikallisissa soittoloissa pitkin kesää, ja myös TYO&TOO kantoi kortensa kekoon ilmaiskeikkojen ketjuun. Kiitos! Vinkkinä mainittakoon, että tämä biisi ja koko Willen keikka löytyy ÄRMYn Facebookista!

Keikkaa on pukannut maakuntamme pääkaupunkiin ja nyt on keikkakalenterissa merkintä: Hankasalmi, ravintola Hankala lauantai 29.8.

– Meitä voi nähdä Facebookissa The Young One & Old Ones ja Instagramissa tyotoo -nimellä, bändin nuorin vihjaa.

Mitä tuumata? Musakorneritoimituksesta löytyy yksi true fani.

– Ei juma, kuunnelkaa nyt ite viisi kokonaista minuuttia yhtä helmee, ei yhtään puolueeton musakorneritoimittaja huokaa.

Jaska Liimatainen, kitara ja laulu

Janne Liekkinen, kitara ja laulu

Vesa Takkinen, rummut

Jukka Manninen, basso

Mona Steffansson, koskettimet ja laulu

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy