Musakorneri: Vanhaa Roinaa – Kiivasta Elämää


Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen pukee päällensä pikkutakin sijaan sähkökitaran ja tarttuu mikkiin.

Koska Musakornerissa ei yllätytä enää yhtään mistään, ei meitä yllättänyt edes se, että Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen rokkaa.

Vanhaa Roinaa on nimensä mukaisesti vanhojen ukkojen soittamaa vanhaa musiikkia eli bluesia ja rockia.

– Bändi tulee Äänekoski – Ähtäri -akselilta eli minä olen Äänekoskelta ja muut miehet Ähtäristä. Kitaroissa Taisto Viikeri, Esa Haapajoki, bassossa Risto Keteli ja rummuissa Antti Niemi, kitaran takaa tavoitettu kaupunginjohtajamme ja solisti Matti Tuononen kertoo.

Bändi on ollut kasassa noin 7 vuotta. Edellinen pitkäsoitto Miten syvälle uskallat sukeltaa ilmeistyi 2015, ja nyt jo pukkaa uutta!
– Julkaistaan vihdoin uusi pitkäsoitto, nimeltään Kiivasta Elämää, mistä tämä samanniminen sinkku on eka lohkaisu. Vappuaaton kunniaksi julkaistaan Spotifyssa toinen sinkku, Sodan Jälkeen. Kannet tähän uuteen julkaisuun, kuten edelliseenkin on tehnyt äänekoskelainen taitelijaguru Ari Liimatainen.
Uutta levyä on nauhoiteltu pari vuotta ja vihdoin se alkaa olla läjässä.

– Bändi soittelee todella harvakseltaan, ehkä pari kertaa vuodessa, joten keikkoja ei ole paljoakaan tehty. Ensi syksynä on tarkoitus vetää muutama keikka, mutta katsotaan sitten myöhemmin tarkemmin.

Jaha, jaha, jokohan me saamme nähdä ja kuulla kaupunginjohtajaa ja bändiä vaikkapa Pub Markuksen lavalla ja ÄKSRockissa, joka järjestetään koronan vuoksi poikkeuksellisesti vasta marraskuussa?

Kuunnellaan biisi ja huomataan jo a-osan kohdalla, että biisistä jää tiukka korvamato, eikä lähde pois edes vanupuikolla kaivamalla.

– Musakornerin arvovaltainen toimituskunta arvottaa kappaleita juuri korvamatoefektin suhteen: jos jää soimaan, sen on pakko olla hyvä, ellei jopa erinomainen, toimituksen seniori sanoo syvällä kokemuksen rintaäänellä.

Levylle kannen taiteili Ari Liimatainen.

Vastaa