Musakorneri: Ville-Veikko Liekkinen – Maailma on kiinni


Kuva: Riikka Liekkinen

Korona-aika ja sen myötä tullut karanteeni synnyttää syviä ja puhuttelevia biisejä. Yksi viruksen aiheuttama helmi kuullaan tänään vappupäivän Musakornerissa.

Ville-Veikko Liekkisen korvanappiin kuului pari viikkoa sitten Toivon kärki-orkesterin Uuden edessä- kappaleen, jossa oli 150 suomalaista artistia osallisena.

– Tämä eristyneisyyden aika oli tuonut jo ennen tuota kappaletta paljon musiikkia esille esimerkiksi streamattujen keikkojen muodossa, joten oma ajatuskin oli ehkäpä virittäytynyt tälle korona-taajuudelle myös musiikin puolesta.

Ville-Veikon päässä alkoi pyöriä Maailma on kiinni -rivi ja siitä syntyi kuin itsestään sanoitukset samannimiseen kappaleeseen.

– Mulle se kappale kurkkii tästä päivästä hiukan dystooppisempaan aikaan, ajatuksella, että jos mikään ei muutu ja tämä tapahtuu uudestaan, millainen kurimus ja maailman sulkeminen sitten on edessä. Ehdin kyllästyä sähkökitaraan aika tehokkaasti , ja joku aika sitten ja jätin sen bänditreenien ulkopuolella roikkumaan seinälle ilman intoa siihen koskea. Tuona päivänä, kun tän biisin sanat mieleen tuli, otin kuitenkin jostain syystä sähkärin käsiin ja aloin aikalailla suorilta biisin alkuriffiä soittamaan. Kai se jossain mielen takaperukoilla oli kypsynyt, kun niin helpolla syntyi. Samana iltana aloin sitten kappaletta nauhottelemaan ja saman viikonlopun aikana sen valmiiksi sain.

Videoksi kuvattiin suljettua Suolahtea.

– Eristyneisyyden aika pitää pitkälti ihmiset toisistaan erossa, mutta musta on mahtavaa, kun pystyy siitä huolimatta yhdessä tekemään asioita vaikkapa puhelimien kautta. Pyysinkin lähipiiriä osallistumaan videon tekoon ja niin ihanaa porukkaa se on, että se osallistui tälläkin kertaa mahdollisuuksien mukaan mun pöhlöilyihin. Ei tämä ihan mulle perinteistä menoa ole tämä kipale, mutta eipä sitä julkaistu ihan perinteisempään aikaankaan. Tämä aika näyttäytyy meille varmastikin vasta tulevina vuosina koko laajudessaan ja ehkä sitä tarkkaillaan sitten myös kaiken sen synnyttämän musiikin ja muun taiteen kautta, Ville-Veikko pohtii.

Vastaa